Foto: F64
Vācijas futbola bundeslīgas kluba Gelzenkirhenes "Schalke 04" U-23 vienības galvenais treneris Džeralds Asamoa slavējis Latvijas jauniešu futbola izlases uzbrucēju Jāni Grīnbergu, par kura pievienošanos komandai "Schalke 04" trešdien paziņoja oficiāli.

Grīnbergs jūlija sākumā devās uz Vāciju, pievienojoties "Schalke 04" sistēmai. Viņš gaidāmajā sezonā spēlēs kluba U-23 vecuma komandā, kurš kļūs par cita Latvijas futbolista Andreja Cigaņika komandas biedru.

Patlaban 18 gadus vecais Grīnbergs "Schalke 04" U-23 vecuma komandā jau aizvadījis vairākas pārbaudes spēles, saņemot galvenā trenera Aasmoa komplimentus.

"Mēs diezgan ilgi skatījāmies Jāni, pārliecinoties, ka viņš ir ļoti daudzsološs talants, kurš mums ļaus dažādot savu spēli," klubs citē treneri. "Priecājamies, ka viņš ir pievienojies mūsu komandai."

Jau vēstīts, ka Grīnbergs "Schalke 04" klubā uz pārbaudēm bija februārī, bet mēnesi vēlāk viņš noslēdza līgumu ar Latvijas virslīgas komandu RFS.

Šosezon viņš laukumā bijis piecās virslīgas spēlēs, bet ar vārtu guvumiem neizcēlās.

"Skonto" audzēknis Grīnbergs pārstāvējis dažādā vecuma Latvijas jaunatnes izlases.

Grīnbergs 2014.gada jūnijā kļuva par tobrīd otro visu laiku jaunāko Eiropas līgu vārtu guvēju. Tolaik notikušajā virslīgas mačā "Skonto" ar rezultātu 4:0 izbraukumā pārliecinoši pieveica Daugavpils "Daugavas" komandu, bet jau kompensācijas laikā 1999.gada 28.februārī dzimušais Grīnbergs realizēja 11 metru soda sitienu.

Līdz ar to vārtu gūšanas brīdī Grīnbergs bija 15 gadus un 102 dienas vecs, par 91 dienu apsteidzot Valēriju Šabalu, kurš rekordu sasniedza pirms četriem gadiem, pārstāvot "Olimps" komandu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!