Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis ceturtdien sasniedza Šveicē notiekošā Gštādes 250 punktu ATP sērijas turnīra ceturtdaļfinālu. Tik tālu turnīros viņš nebija aizspēlējies kopš 2015. gada rudens.

Gštādes turnīra otrās kārtas spēlē Gulbis divu stundu un 40 minūšu ilgā cīņā pārspēja 35 gadus veco itāli Paolo Lorenci – 7-6 (12:10), 3-6, 6-4.

Pirmajā setā ritēja ļoti līdzīga spēkošanās, tomēr Gulbis divas reizes izcīnīja breikbumbas, taču gan ceturtajā, gan astotajā geimā latvietis neizmantoja iespēju izvirzīties vadībā. Izskaņā Gulbis varēja noslēgt pirmo setu, taču viņam neizdevās izmantot nevienu no četrām breika iespējām. Cīņa nonāca līdz taibreikam, kur turpinājās cīņa punkts punktā, bet Gulbis saspringtajās izspēlēs izrādījās veiksmīgāks ar 12:10. Pirmais sets ilga vairāk nekā stundu.

Otrā seta sākums Gulbim bija neveiksmīgs. Viņš zaudēja savu servi un nonāca iedzinējos ar 1-4. Gulbim šo deficītu atspēlēt neizdevās, tāpēc mačs turpinājās ar trešo setu. Trešo setu latvietis iesāka ar uzvarētu serves geimu, bet pēc tam nākamajā geimā viņš neizmantoja vēl trīs breika iespējas. Gulbim izdevās aizvadīt lielisku spēles izskaņu, jo viņš desmitajā geimā pretinieka serves geimā panāca 40:0, un realizēja otro mačbumbu.

Gulbis šajā mačā izmantoja tikai vienu no 11 breikbumbām, tomēr ar to pietika uzvarai.

Gulbis pasaules rangā ieņem 313.vietu, bet pieredzējušais Itālijas tenisists ierindojas 36. pozīcijā un turnīrā bija izlikts ar piekto numuru.

Gulbis ceturtdaļfinālā tiksies ar cita itāļa Fabio Fonjīni un slovāka Norberta Gombosa pāra uzvarētāju. Latvietis pirmās kārtas cīņā trešdien ar 6-4, 6-4 uzvarēja Danielu Brandsu no Vācijas.

Ceturtdaļfinālā pēdējo reizi Gulbis spēlēja 2015. gada oktobrī Vīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!