Foto: Shutterstock
Neveikli randiņi nav nekas neierasts. Tomēr tie ir nedaudz patīkamāki, ja ik minūti kāds no partneriem neizspēlē kādu negaidītu vai gluži pretēji – klasisku –kārti, kas var novest līdz baltajām pelītēm un randiņu maratonu apstādināt.

Aktīviste Nataša Devone, kura sarakstījusi arī vairākas grāmatas, vairākus gadus apzināti bija nolēmusi dzīvot viena. Viņas draugi ar to nespēja samierināties. Tuvāko pamudināta, viņa piereģistrējās iepazīšanās portālā, piekrītot ikvienam piedāvājumam doties uz randiņu, raksta "Telegraph".

Pusotra mēneša laikā viņa bija bija devusies uz aptuveni 60 randiņiem ar vīriešiem vecumā no 23 līdz 65 gadiem. Satiktie vīrieši bija ne tikai dažāda vecuma, bet arī katrs pārsteidza ar savu personalitāti un nodarbošanos. Jāpiebilst, ka tikai ar vienu no viņiem Nataša devās uz otro randiņu. Iegūtā pieredze viņai ļāva apdomāties un izvirzīt būtiskākās kļūdas, ko kungi pieļauj, dodoties uz randiņiem. Lai gan Nataša koncentrējusies tieši uz kungu pieļautajām kļūdām, iespējams, kādu padomu aiz auss var likt arī daiļā dzimuma pārstāves.

Pirms ķeries pie Natašas apkopotajām pārdomām, iespējams, vērts ielūkoties arī līdzīgā stāstā par latviešu daiļavu, kura mīlu meklēja tīmeklī un aizgāja uz 14 randiņiem.

Plānu neizkaldināšana

Foto: Shutterstock

Frāze: "Tik skaista, bet kāpēc vēl viena?"

Foto: Shutterstock

Šis ir gaužām muļķīgs jautājums. Pirmkārt, tas savā ziņā aicina domāt, ka vīrieša vērtējumā sieviete ir brīvi pieejama visiem, proti, kas pajautās, ar to satiksies, tikai viens "bet" – neviens neaicina un visas ir izmisušas, noilgojušās pēc attiecībām. Nē, tā nav, ir vairāki iemesli, bet it īpaši pirmajā randiņā tā noteikti nav otra darīšana.
Otrkārt, tas liek sievietei uzreiz padomāt otrā virzienā – "kāpēc viņš ir brīvs?", "Kas viņam par vainu?" Protams, sieviešu iztēlei nav robežu, tādēļ tas, ka kungs var būt slepkava, dīvainis vai precējies, iešaujas dāmas prātā burtiski dažas sekundes pēc uzdotā jautājuma.

Ja kungs vēlas izteikt dāmai komplimentu, labāk pieturies pie kāda klasiskas frāzes par izskatu.

Te iespējams aplūkot labāko komplimentu izlasi.

Izlikšanās par "vēso"

Foto: Shutterstock

Izlikšanās par vēso nebūt nerotā ne vienu, ne otru dzimumu. Protams, savā ziņā nepieejamība iekārdina, tomēr ar to visai uzmanīgi, jo īpaši tad, ja otrs cilvēks vēl nav iepazīts.
Piemēram, ja vīrietis uzlūdz sievieti uz randiņu, ir visai muļķīgi tēlot nepieejamo. Uzreiz rodas jautājumi – "Kāpēc vispār šis randiņš notiek?", "Vai viņam ir vēl kāda dāma"?

Sievietes tomēr vēlas, lai randiņi būtu īpaši un pie tiem tiktu piedomāts. Ja vīrietim ir vēlēšanās doties uz otru randiņu, tad labāk tiešām piedomāt pie tā, lai partnerei nebūtu sajūta, ka viņa ir "tikai kārtējā meitene".

Te atradīsi vīriešu tipus, no kuriem sievietes izvēlas turēties pa gabalu, bet te – tipus, kas liek sieviešu ceļiem saļimt.

Spēlēšanās ar mobilo telefonu

Foto: Shutterstock

Tas, ka pēdējie gadi rit tehnoloģiju zīmē, noteikti ir skaidrs. Viedtālruņi ir tā viena lieta, bez kuras noteikti vairs nespējam iedomāties savu dzīvi. Tomēr kopā būšanas laikā ir būtiski izvērtēt savu uzmanības sadalījumu.
Lūkoties telefona ekrānā ir pat ļoti nepieklājīgi. Aizejot uz randiņu vai vienkārši pavadot laiku, cilvēks rēķinās ar sarunām un vienkāršu laika pakavēšanu. Tomēr, ja pa vidu ir mobilais tālrunis, situācija var būt saspīlētāka. Būtiski izvērtēt nepieciešamību izmantot viedtālruni, kad esi ar kādu kopā.

Šajā sakarā vērts ielūkoties arī diezgan aktuālā situācijā, kad no telefona nevaram šķirties pat visintīmākajos mirkļos jeb Sekss trijatā – es, tu un telefons.

Jautājumu uzdošana, bet pēc tam ieinteresētības neizrādīšana

Foto: Shutterstock

Viens no veidiem, kā iespējams saprast, vai randiņbiedrs ir ieinteresēts otrā, ir jautājumu uzdošana. Bet, lūk, arī šeit ir būtiska kāda nianse!
Ja vīrietis uzdod jautājumu, bet, līdzko tas izskanējis, uzreiz novēršas no dāmas, darot ko citu, var rasties pārliecība, ka sievietes sakāmais viņu absolūti neinteresē. Jo īpaši labi par to var pārliecināties tad, ja sieviete sāk savu stāstāmo, bet vīrietis lūkojas apkārt vai iegrimis savā viedtālruni, kas, kā jau minējām, arī ir viena no nepieklājības pazīmēm.

Skaidrs ir viens – ja tiek uzdots jautājums, ir jābūt gana pieklājīgam, lai dzirdētu arī atbildi. Ja tas neinteresē, iespējams, nemaz nebija vērts jautājumu uzdot. Bet tas, savukārt, pamudina aizdomāties, vai vispār bija vērts tērēt laiku un doties uz randiņu, jo ir skaidri un gaiši saprotams, ka jūsu starpā nedzirksteļo patiesas jūtas.

Frāze: "Pastāsti par sevi kaut ko tādu, ko neviens nezina"

Foto: Shutterstock

Pirmkārt, mēdz teikt, ka sievietes jau pēc dabas ir visai runātīgas, tāpēc, iespējams, vērts pagaidīt un, ja saruna vedīsies labi, viņa pati atklās to, ko gribēs.
Otrkārt, šis ir diezgan agresīvs jautājums, kas liek atklāt kaut ko intīmu. Kāpēc gan sievietei būtu jāatklāj savi lielākie noslēpumi personai, ko viņa tikko sastapusi?

Treškārt, situācija var palikt gaužām neērta, ja katrs no partneriem atklāj kaut ko visai slepenu. Padomā, vai tik agrīnā attiecību stadijā ir vēlēšanās uzzināt otra cilvēka visvairāk sargātos notikumus?!

Runāšana par sliktajiem randiņiem un bijušajām draudzenēm

Foto: Shutterstock

Līdzko kāds no pāra sāk runāt sliktu par kādu citu, uzreiz tiek apjausts, kāda tipa cilvēks viņš ir – baumotājs. Gluži tāpat kā darba vietā, arī privātajā dzīvē ar sliktu vārdu veltīšanu un aprunāšanu jābūt uzmanīgam. Jāliek aiz auss arī tas, ka pasaule ir pārāk maza – visi viens otru pazīst, un ja nu kāda no "sliktajām" randiņpartnerēm ir konkrētajai dāmai pazīstama?
Tiesa, sliktie randiņi mūždien ir interesanti un var būt arī labs laika kavēklis, lai kopīgi pasmietos, tomēr tas nozīmēs, ka tagadējā sieviete, ar ko tiek kavēts laiks, visu laiku domās, vai arī viņa kādudien nepārvērtīsies anekdotē.

Bet, runājot par "aizliegtajām" randiņu tēmām, noteikti vajadzētu izvairīties no sarunām par bijušajām. Tas tērzēšanu padara gaužām neērtu vai arī liek sievietei domāt – kungs vēl nespēj viņu aizmirst.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!