Foto: Publicitātes foto

Leģendārā vācu sporta auto ražotāja "Porsche" jaunā, trešās paaudzes "Panamera" sestdien, 23. martā piedzīvoja ekskluzīvu pirmizrādi Latvijā, Mežaparka Lielās estrādes Kokaru koncertzālē, informē "Porsche" oficiālā pārstāvja Latvijā "Baltijas sporta auto" vadītājs Ivars Norvelis.

Savukārt pasaules pirmizrādi trešās paaudzes "Porsche Panamera" piedzīvoja pērn 24. novembrī Šanhajā.

""Porsche" turpina paplašināt "Panamera" sporta sedana modeļu klāstu. Tā ir "Porsche" atbilde uz īpaši lielo interesi par efektīvām un dinamiskām e-hibrīda piedziņas automašīnām vairākos tirgos. "Panamera" kopumā ir pieejama piecās šīs modernās piedziņas versijās," stāsta Norvelis.

Viņš arī piebilst, ka salīdzinājumā ar iepriekšējās paaudzes priekšgājējiem visiem "Panamera E-Hybrid" modeļiem ir lielāks attālums, ko var nobraukt, izmantojot tikai elektroenerģiju, ātrāka uzlāde, labāka dzinēja jauda un labākas braukšanas īpašības gandrīz visos aspektos.

"Porsche" jauno "Panamera" ražo Leipcigas rūpnīcā. Saksijas ražotne ir cieši saistīta ar "Panamera" – no 2009. līdz 2016. gadam tur tika montēta četru durvju sporta sedana pirmā paaudze. 2016. gadā, ieviešot otro paaudzi, ražošana tika pārcelta uz Leipcigu. Pēdējo mēnešu laikā rūpnīcā veikta modifikācija, lai pielāgotos "Panamera" trešās paaudzes ražošanai.

"Porsche" piedāvā jauno "Panamera" no 111 390 eiro ("Panamera 4" no 115 490 eiro). "Panamera 4 E-Hybrid" cena sākas no 127 190 eiro, "Panamera 4 E-Hybrid Executive" – no 138 390 eiro. "Panamera 4S E-Hybrid" ir pieejama no 142 290 eiro. Visas cenas norādītas, ieskatot PVN.

Jaunie "Panamera" modeļi testa braucieniem būs pieejami no aprīļa, un tos jau šobrīd ir iespējams pasūtīt "Porsche" centrā Rīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!