"Tiguan" līdz šim bijis viens no nozīmīgākajiem "Volkswagen" (VW) modeļiem Latvijā, tas veidojis teju 25% no šīs markas kopējiem pārdošanas apjomiem. Un redzot, kā "Tiguan" ir mainījies savā jaunākajā paaudzē, par pircēju interesi tam nebūs jāsūdzas.

Studijas "RJ76 Films" raidījuma "Tavs Auto TV" viesos šoreiz ir Kārlis Arnolds Avots – aktieris, kuru pieredzes ziņā nemaz vairs nevar saukt par "jauno". Pēc studijām Kultūras akadēmijā strādājis Valmieras drāmas teātrī, tad kopš 2020. gada Dailes teātrī, kur spēlējis tādās izrādēs kā "Smiļģis", "Brands". Tomēr vēl vairāk esam viņu pamanījuši uz kinoekrāniem – gan Viestura Kariša "Janvāris", gan Staņislava Tokalova "Mīlulis", gan arī svaigajā seriālā "Padomju džinsi". Par galveno lomu tajā Kārlis saņēmis gan Lielo Kristapu, gan Eiropas seriālu festivāla "Series Mania" labākā aktiera balvu. Tagad Avots gatavojas leģendārās basketbolistes Uļjanas Semjonovas atveidošanai topošā filmā.

Foto: Kadrs no filmas "Padomju džinsi"

Trešās paaudzes "VW Tiguan" tehniski ir būvēts, par pamatu ņemot jauno "Modular Transverse Matrix" (MQB evo) platformu. Un tieši pateicoties tai, "Tiguan" turpmāk būs pieejams arī versijā ar uzlaboto spraudņa (plug-in) hibrīda sistēmu, kas ar vienu uzlādi 100% elektriskajā režīmā spēs veikt līdz pat 120 km garu distanci.

Jaunā modeļa piedāvājumā ir saglabāti arī benzīna un dīzeļa dzinēji. Kopumā spēka agregātu paletē ir atrodami pieci dažādi motori ar jaudu no 130 līdz pat 272 ZS. Jaudīgākais dīzelis pieejams arī ar "4Motion" visu riteņu piedziņu.

Salonā sajūta ir tāda, it kā būtu iekāpts "premium" klases auto – kvalitatīvi materiāli, izgaismoti durvju paneļi, iespaidīga izmēra displejs un pārnesumkārbas svira aiz stūresrata. Patiesībā "Tiguan" salons ir ļoti līdzīgs tam, ko iepazinām jaunajā "Passat" modelī.

Jaunajam "Tiguan" jau standarta cenā ir iekļautas tādas ekstras kā "LED plus" lukturu pakotne, bezkontakta atslēga, trokšņus izolējoši durvju logi un aptumšoti aizmugurējie logi, 17" vieglmetāla diski, sudraboti jumta reliņi un metāliska virsbūves krāsa.

Vizuāli jaunais "Tiguan", lai gan garumā pastiepies vien par trim centimetriem un tā riteņu bāze ir palikusi nemainīga, izskatās pieaugušāks. Varbūt pie "vainas" ir noapaļotās pludlīnijas, masīvās riteņu arkas un milzīgais radiatora režģis.

Turklāt jaunais "VW Tiguan" izrādījies pieejamāks nekā iepriekšējais – tā cena Latvijā ir no 31 300 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!