Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Porsche" ieviesusi sportisko pakotne "Performance" kompaktā apvidus automobiļa "Macan" jaudīgākajai modifikācijai "Turbo". Rezultātā "Porsche Macan Turbo Performance" kļuvis par visātrāko un visjaudīgāko šī apvidnieka versiju.

"Porsche Macan Turbo Performance" aprīkots ar 3,6 litru sešcilindru biturbo dzinēju, kā jauda no standarta 400 zirgspēkiem un griezes moments no 550 ņūtonmetriem palielināts līdz attiecīgi 440 ZS un 600 Nm. Motors sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu PDK.

Rezultātā visjaudīgākais "Macan" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,4 sekundēs, kas ir par 0,4 sekundēm ātrāk nekā standarta "Turbo" versija. Savukārt paātrinājumam no 80 līdz 120 km/h nepieciešamas 2,9 sekundes (tas ir par 0,2 s ātrāk). Maksimālais braukšanas ātrums "Performance" versijā pieaudzis par septiņiem kilometriem stundā – 272 km/h.

Neskaitot jaudīgāku dzinēju, "Performance" modifikācija atšķiras arī ar balstiekārtu, kas pazemināta par 15 milimetriem, sportiskāka skanējuma izplūdes sistēmu un priekšējām bremzēm, kuras tagad ir sešcilindru, bet bremžu disks ir 390 mm diametrā (+30 mm salīdzinājumā ar "Turbo"). Par papildu samaksu pieejama arī pneimatiskā balstiekārta, kas klīrensu samazina par 10 mm.

Vēl "Performance" versijai tiek piedāvāti 21 collas riteņu diski no "911 Turbo" versijas, kā arī diožu priekšējie lukturi ar dinamiskās izgaismošanas sistēmu "PDLS plus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!