Foto: Privātais arhīvs
Modele un raidījumu vadītāja Māra Sleja un viņas vīrs skeitparku arhitekts Mārtiņš Sleja ir iekļuvuši īstās remonta kaislībās. Pandēmijas sākumā pieņemtais lēmums iegādāties mazu dzīvokli Liepājā un to savest kārtībā novedis līdz vēl vienam "izglābtam" dzīvoklim turpat vēja pilsētā, taču ar to viss nebeidzas. "Piecu līdz septiņu gadu griezumā ir padomā dažādi projekti, un Māras "Instagram" profilā remontu noteikti vēl varēs redzēt," stāsta Māra.

"Lai pirms 12 gadiem es iztēlotos, ka man būs īpašums Liepājā? Tad es domāju: kāpēc cilvēki te dzīvo? Te taču pūš vējš. Bet, pateicoties sērfošanai, esmu mainījusies. Liepāja ir brīnišķīgākā pilsēta! Es sēžu jūras krastā, pūš vējš, un viss ir ideāli. Lūdzu, tikai vēju!" stāsta Māra.

Tieši sērfošana un jūra pamudināja Slejas apsvērt iespēju nopirkt savu īpašumu Liepājā. "Mans vīrs ir kaislīgs sērfotājs. Un, jā, arī Latvijā var sērfot! Pāvilosta, Liepāja un Klaipēda ir trīs galvenās vietas, kur pūš vējš. Turklāt Latvijā sērfot var tad, kad ir riktīgi traka vētra. Tas nozīmē, ka teltī nav baigi droši gulēt, tāpēc mēs palikām auto vai pie draugiem. Tāpat naudiņa tērējās, tādēļ sapratām, ka mums vajag kaut ko savu starp Pāvilostu un Klaipēdu."

Un tieši pirms pandēmijas tika sperts lielais solis – izsolē tika iegādāts pirmais 28 kvadrātmetru dzīvoklis Liepājā. "Bija pandēmija, dzīvoklim īsti pat netikām klāt. Atslēgas mums iedeva attālināti, bet pirmoreiz dzīvoklī palikām tad, kad to arī pirmoreiz redzējām dzīvē."

Nopirktais "kaķis maisā" izrādījies gana veiksmīgs, jo galvenās konstrukcijas bija labā stāvoklī: grīdas un logus vajadzēja tikai atjaunot, bet kanalizācija jau bija dzīvoklī. Mazais dzīvoklis bija sadalīts divās istabās, bet dzīvokļa ieeja veda gaitenī, kurā apvienota gan virtuve, gan vannasistaba, gan tualete. "Un tur nebija nekāda aizslietņa priekšā dušai vai podam – cilvēki tur tā dzīvoja, un viss bija kārtībā," atceras Māra. Tā tur dzīvoja arī viņi, veicot sagatavošanās darbus remontam. Tapešu un dažādus demontāžas darbus Slejas veica paši, bet pārējie darbi tika uzticēti meistaram.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!