Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Opel" atklājusi savu jaunāko modeli – apvidus automobili "Grandland X", kas Eiropas tirgū konkurēs ar "SEAT Ateca" un "Nissan Qashqai". Plašākai sabiedrībai jaunais "Opel" modelis tiks pirmo reizi parādīts rudenī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

"Opel Grandland X" kopgarums ir 4,48 metri, bet riteņu garenbāze sasniedz 2,68 metrus. Tādējādi šis apvidnieks ir par 20 centimetriem garāks nekā tā "Opel" nesen prezentētais "Crossland X" apvidnieks un par 10 centimetriem garāks nekā "Nissan Qashqai". Turklāt tā bagāžas nodalījuma tilpums ir 514 litri (nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā 1652 l), kas ir par 84 l vairāk nekā "Qashqai".

Jaunais "Opel" piecvietīgais apvidus automobilis izstrādāts uz tās pašas PSA grupas platformas, uz kuras tapis jau pazīstamais "Peugeot 3008" un "Citroen C5 Aircross". Pagaidām "Opel" neatklāj, ar kādiem dzinējiem tiks komplektēts "Grandland X", tomēr, visticamāk, tam būs pieejami tie paši spēka agregāti kā minētajiem franču modeļiem. Atgādinām, ka "Peugeot 3008" pieejams ar 1,2 līdz 1,6 litru dzinējiem ar jaudu no 130 līdz 165 zirgspēkiem, kā arī ar dīzeļmotoriem ar jaudu līdz 180 ZS.

Pilnpiedziņas vietā "Opel Grandland X" izmantos "Grip Control" sistēmu. Tā optimizēs priekšpiedziņas automobiļa braukšanas elektroniskās stabilizācijas un pretbuksēšanas sistēmas darbību dažādos ceļa seguma apstākļos.

"Opel Grandland X" papildu aprīkojumā būs pieejama adaptīvā kruīza kontrole, videonovērošanas sistēma pa virsbūves perimetru, adaptīvie diožu lukturi, stūres apsilde, viedtālruņa bezvadu uzlāde u.c.

Tirdzniecībā Eiropā jaunais "Opel Grandland X" nonāks 2018. gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!