Foto: Jānis Spurdziņš

Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci piektdien Polijā, debitējot pasaules rallija čempionātā (WRC), septītajā čempionāta posmā pēc astoņiem ātrumposmiem ieņem augsto piekto vietu.

Ceturtdien Seska ekipāža, kas startē ar "Ford Puma Rally1" spēkratu, sacensības sāka ar devīto vietu, bet piektdien dienas pirmajā ātrumposmā sasniedza otru labāko rezultātu, atpaliekot no norvēģa Andreasa Mikelsena ("Hyundai i20 N") tikai 0,3 sekundes.

Turpinājumā trešajā un ceturtajā ātrumposmā Sesks ierindojās attiecīgi sestajā un ceturtajā pozīcijā, tobrīd saglabājot otro vietu kopvērtējumā.

Savukārt pēc tam piektajā ātrumposmā Seska ekipāža ierindojās trešajā un sestajā ātrumposmā - septītajā vietā. Vēlāk piektdienas pēdējos divos ātrumposmos Latvijas ekipāža, kas startē ar "Ford Puma Rally1" spēkratu, ieņēma attiecīgi devīto un astoto vietu, atkāpjoties uz piekto vietu posma vērtējumā.

Līderis joprojām ir norvēģis Andreass Mikelsens ("Hyundai i20 N"), kuram Sesks ar Franci zaudē 7,7 sekundes.

Otrais, līderim zaudējot vien 1,8 sekundi, ir soms Kalle Rovanpere (abi - "Toyota GR Yaris"), trešais ar divu sekunžu atpalicību no norvēģa ir Rovanperes komandas biedrs brits Elfins Evanss, bet ceturtais 7,5 sekundes aiz līdera - francūzis Adriēns Furmo ("M-Sport Ford").

Sestdien un svētdien ekipāžas sagaida vēl 11 ātrumposmi.

Nākamajā, astotajā posmā WRC pirmo reizi viesosies Latvijā, autosportistiem sacenšoties no 18. līdz 21.jūlijam. Sezonas turpinājumā norisināsies posmi Somijā, Grieķijā, Čīlē, Vācijā un Japānā.

Polijas rallijs pirmo reizi norisinājās 1921.gadā un kopš 1960.gada tas ir Eiropas čempionāta kalendārā, ar dažiem izņēmumiem, kad tas ticis iekļauts WRC sezonas programmā. Pērn Eiropas čempionātā ieskaitē šeit laurus plūca tieši Seska ekipāža.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Latvijas eksčempions Rovanpere šogad nestartē visos WRC posmos.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!