Foto: Dace Teibe

Šajā nedēļas nogalē, 6. un 7. jūlijā, Biķerniekos norisināsies Baltijas čempionāta motošosejā otrais posms, kur būs spraigas cīņas visās klasēs. Šogad visneparedzamākie rezultāti būs sacensību visātrākajā klasē "Superbike", jo pēc smagas avārijas vienā no treniņiem pašmāju "Nemuno Žiedas" trasē par savu dzīvību cīnās vairākkārtējais "Superbike" klases čempions Šarūns Plads, kuram pieder Biķernieku trases rekords – 1:36.309. Savukārt Baltijas čempionāta pirmais posms Igaunijā "Porsche Ring" trasē traģiskā negadījuma dēļ tika atcelts.

Šis būs lielākais motošosejas pasākums Latvijā, kas pulcēs Baltijas ātrākos moto braucējus. Tāpēc tā ir lieliska iespēja ikvienam būt klāt un sajust sacensību gaisotni. Kopumā šogad Latvijas čempionātam motošosejā bija paredzēti pieci posmi, no kuriem viens norisināsies Biķerniekos, divi Igaunijā un viens Lietuvā.

Baltijas čempionāta motošosejā otrais posms vienlaikus būs arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas čempionāta posms, kas kopumā pulcēs līdz pat 100 dalībnieku.

Pasākuma pirmajā dienā notiks "CR Moto" organizētais "Track Day", kur pasākuma dalībniekiem būs iespēja izmēģināt sava motocikla spēkus trasē kopā ar citiem braucējiem, satikt domubiedrus un moto entuziastus. Svētdien, Baltijas čempionāta sacensību dienas ietvaros, notiks "Street" klases sacensības, kur braucēji ar saviem ikdienas ielas motocikliem var pamēģināt savas spējas drošā vidē – trasē.

Foto: Dace Teibe

Baltijas čempionāta posma dalībniekiem tā būs iespēja uzlabot savus rezultātus un cīnīties par godalgotajām vietām pirms pārējiem posmiem. Pasākuma vietā tiks nodrošināta tiesnešu-drošības uzraugu klātbūtne, kā arī ātrās palīdzības uzraudzība.

Gan "Track Day", gan Baltijas čempionāta posms tiek dalīts gan dažādās klasēs atkarībā no motocikla tipa, gan pēc motocikla motora tilpuma. Katras klases dalībniekiem ir paredzēti vairāki braucieni, jo visiem sportistiem ir iespēja iesildīties un patrenēties, kā arī katrs no viņiem veic vairākus apļus pa trasi savā kvalifikācijas braucienā.

Sacensības organizatori sola aizraujošas arī tāpēc, ka paši dalībnieki Biķernieku trasi raksturo kā interesantu, sarežģītu ar interesantu konfigurāciju. Kā vienā no intervijām bija izteicies sportists Ansis Cers: "Biķernieki ir meža trase, kādu mūsdienās vairs nevarētu atkārtot. Kur vēl var atrast trasi, kura paslēpusies galvaspilsētas mežā. Ātras sekcijas mijas ar lēnākām tehniskām sekcijām, papildus tam regulāras reljefa izmaiņas, un tas viss iepakots ar gadu desmitiem vecu trases žogu un priedēm aiz tā."

Tāpat šī pasākuma ietvaros notiks arī Latvijas "Street" kausa otrā posma ieskaite.

Tikmēr Šarūna Plada komanda kopā ar viņa ģimeni vāc ziedojumus sportista atveseļošanās procesam. Vairāk informācijas un ziedojumu iespējas var uzzināt Plada komandas soctīklu profilā. Avārija, kurā cieta Šarūns Plads, notika vienā no motošosejas vakara treniņiem Lietuvas "Nemuno Žiedas" trasē šī gada 7. maija vakarā. Pēc avārijas sportists ļoti smagā stāvoklī tika nogādāts uz tuvāko slimnīcu Kauņas pilsētā. Ārsti ilgi un smagi cīnījās par sportista dzīvību. Pēc komandas biedru teiktā Plads šobrīd jau sāk mosties un rehabilitēties, bet priekšā vēl garš atveseļošanās process. Visu šo laiku viņš pavadīja smagā komā ar daudz traumām. Pagājušajā gadā Lietuvas trasē tika veikti daudzi uzlabojumi, tajā skaitā asfalta seguma maiņa, un minētās dienas vakars bija samērā vēss. Pladam pieder gan Biķernieku, gan "Nemuno Žiedas" trases rekords. Turklāt "Nemuno Žiedas" trasē viņš ir uzstādījis divkārtējo trases rekordu – 1:09.658 (iepriekšējais trases rekords arī bija viņa – 1:09.743). Lietuvas trase ir ļoti ātra – tajā motocikliem vidējais ātrums ir ap 180 km/h.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!