Foto: Dace Teibe

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 6. un 7.jūlijā, Biķernieku trasē notika "Liqui Moly" Baltijas čempionāts motošosejā, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas čempionāta otrā posma ieskaite.

Sacensības sportistiem noritēja īpaši sarežģītos apstākļos, jo treniņi un daļa kvalifikācijas braucienu tika aizvadīti sausos laikapstākļos, bet tad sekoja spēcīgas lietus gāzes, kas vēlāk apgrūtināja braukšanu trasē.

Prestižajā "Superbike" klasē uzvaru izcīnīja igauņu motosportists Sanders Telve, kuram šīs bija debijas sacensības šajā klasē, pērn viņš bija Baltijas čempionāta uzvarētājs B1200 klasē. Otrā vietā ierindojās lietuvietis Valdemārs Klisevskijs, bet trešo vietu ieguva pašmāju braucējs Ivo Vinniņš. Šoreiz Ivo bija vienīgais pārstāvis šajā klasē no Latvijas. Ivo neizdevās veiksmīgs starts un sacensību gaitā viņam no beigām izdevās izrauties uz godalgoto trešo vietu.

"Šī man bija pirmā braukšanas pieredze lietū ar šo motociklu, turklāt uzreiz sacensībās, jo treniņus un kvalifikāciju aizvadījām, braucot pa sausiem laika apstākļiem. Tādēļ startā tika pieļauta kļūda, un no savas otrās starta pozīcijas atkritu uz pašām beigām. Pēdējā līkumā gribējās vēl apsteigt lietuviešu konkurentu, bet viņš ļoti meistarīgi prata nosegt iekšmalu un mans manevrs neizdevās," stāsta Ivo Vinniņš, kurš šogad startē ar "BMW SS1000RR" motociklu.

B1200 klasē visas trīs godalgotās vietas izcīnīja Latvijas sportisti – pirmo vietu ieņēma Alfrēds Lazdiņš, otro vietu ieguva Dāvis Briedis, bet trešajā godalgotajā vietā ierindojās Ģirts Zariņš.

Foto: Dace Teibe

Ar pozitīvajām emocijām dalījās Ģirts Zariņš: "Brīnišķīgs brauciens, ir finišējis fantastisks pirmais trijnieks! Es necerēju šodien nokļūt uz pjedestāla. Grūtākais bija neskatīties atpakaļ, vai mani kāds "dzīs" vai "nedzīs", jo startu es izrāvu pirmais. Nolēmu neskatīties atpakaļ, lai nebūtu papildu stresa."

"Superstock 600" klases pjedestālu sadalīja igauņu un lietuviešu sportisti – attiecīgi Jānuss Sārmā pirmais, Jonass Stankuns otrais, bet Silvestrs Sarapiks trešais. Silvestram šī ir pirmā sezona "Superstock 600" klasē. Pirms tam viņš veiksmīgi piedalījās sacensībās "Supersport 300" klasē.

C600 un C1200 klase bija ar visvairāk braucējiem – kopā uz starta devās 22 sportisti. C1200 klasē pirmās divas vietas ieņēma latviešu sportisti Edgars Krūmiņš un Ulvis Goldbergs, bet trešais bija sportists no Igaunijas Vladislavs Strekats. Bet C600 klasē pirmais finišēja Reins Tauts no Igaunijas, otrais bija latviešu braucējs Ritvars Dortāns, bet trešais – lietuvietis Gintars Ciegis.

Foto: Dace Teibe

Šīs klases sacensību braucienā piedalījās vienīgā dāma šī Baltijas čempionāta posma ietvaros, un tā bija pašmāju braucēja Sabīne Koklačova, kura pirmo reizi startēja C600 klasē. Viņa atzina, ka grūtākais bijis fiziski noturēt astoņus apļus līdz galam tādā mierīgā tempā, bet sacensības esot patikušas.

"Supersport 300" klases pirmo trijnieku ieņēma Andre Kosters, Jānuss Reima un Risto Rehemegi.

"Street" klasē uzvarēja Mārcis Jaunzemis, aiz viņa otrais Jānis Liepsalde , bet trešais Jānis Teteris.

Savas sacensības bija arī motošosejas vēsturiskajiem motocikliem, kuru braucēji piedalījās "Retro" klasē, kas šoreiz bija gana kupli pārstāvēta. Otro vietu šajās sacensībās izcīnīja latviešu sportists Kaspars Brigzne, savukārt pirmo un trešo vietu ieguva igauņi, attiecīgi Anders Rihnau un Sjāks Tepers.

Nākamais Baltijas čempionāta posms notiks 20. un 21. jūlijā, "Porsche Ring" trasē, Igaunijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!