Ar aizraujošām cīņām un lieliskiem laika apstākļiem sestdien, 27. jūlijā, tika aizvadīts Latvijas autosprinta kausa sezonas 4. posms. Netālu no Jēkabpils esošajā "Baronu" trasē uz starta izgāja 127 dalībnieki, starp kuriem bija gan pieredzējuši sprinta meistari un rallijkrosa piloti, gan arī vairāki debitanti un daudzsološi juniori.

Lielākais dalībnieku skaits bija RWD jeb aizmugures piedziņas klasē, kurā uz starta stājās 19 dalībnieki. Pārliecinošu uzvaru šoreiz svinēja Raivis Galviņš (BMW 3. sērija), izcīnot pirmo vietu visos trīs iebraucienos. Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena Jānis Apsītis (BMW 3. sērija), kuram arī otrā vieta "RWD Open" ieskaitē, savukārt trešais Ģirts Groza (BMW 3. sērija), kurš par vienu punktu apsteidza līdzšinējo kopvērtējuma līderi Emīlu Skuju (BMW 3. sērija). "RWD Open" klasē uzvaru izcīnīja jaunais rallijkrosa talants Adrians Apsītis (BMW 3. sērija), bet trešā vieta Armandam Grozam (BMW 3. sērija).

Plaši pārstāvēta bija arī 4WD jeb pilnpiedziņu ieskaite, kurā 17 pilotu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja autosprintu meistars Artis Vicinskis (Subaru Impreza). Jāatzīmē, ka Vicinskim arī uzvara 4WD OPEN klasē, savukārt par otro un trešo vietu abās klasēs visas dienas garumā lielisku cīņu aizvadīja Leonīds Pugo (Subaru Impreza) un Elmārs Aukšmuksts (Subaru Impreza). Beigās Pugo otrā vieta "4WD Open" un trešā vieta 4WD, kamēr Aukšmuksts attiecīgi otrais 4WD un trešais "4WD Open". Vēl vienā pilnpiedziņu ieskaitē – "Audi quattro" – uzvara Mārim Mellupam, kurš aiz sevis atstāja Aini Mušpertu un Edgaru Mežalu.

Neraugoties uz problēmām ar tehniku, lieliskas sacensības aizvadīja autosprinta leģenda Modris Žentiņš (Honda Civic), izcīnot uzvaru "FWD Open" un "2000" klasēs. Veiksmīgas sacensības arī Raivo Ozoliņam (Honda CRX) un Armandam Galviņam (Opel Astra), kuri savā starpā draudzīgi sadalīja otro un trešo vietu šajās ieskaitēs. "1600" ieskaitē pirmais Kristaps Tenis (Mitsubishi Colt), aiz sevis atstājot brāli Oskaru un Jāni Krūmiņu (Opel Corsa). Jāatzīmē, ka brāļiem Teņiem arī lielisks starts Junioru klasē – arī šeit pirmā vieta Kristapam, Oskars trešais, savukārt starp viņiem iespraucās jaunais rallijkrosa braucējs Roberts Purmalis (Toyota Yaris).

"Baronu" autotrasē uz starta sestdien stājās piecas dāmas, kuras savā starpā aizvadīja ļoti aizraujošas cīņas. Lai arī Renita Aukšmukste (Subaru Impreza) izcīnīja pārliecinošu uzvaru, aiz viņas par vietām uz goda pjedestāla spēkojās Dita Siliņa (Audi A3), Emīlija Ļebedeva (Lada 2106) un Konstance Krieviņa (VAZ 2108). Beigās ar uzvaru noslēdzošajā iebraucienā otro vietu izrāva Dita, savukārt trešā šoreiz Emīlija.

Latvijas autosprinta kausa sezonas pirmajos četros posmos uz starta kopskaitā izgājuši vairāk nekā 350 dalībnieki un dalībnieces, parādot, ka autosprints pēdējo gadu laikā kļuvis par iecienītu tautas autosporta seriālu. Katrā posmā ir redzami jauni entuziasti un juniori, kuri sper savus pirmos soļus autosportā, tāpat autosprintu kā lielisku treniņu formas uzturēšanai izmanto pieredzējuši autosportisti no citām sacensību disciplīnām.

Piektais un noslēdzošais sezonas posms norisināsies 5. oktobrī leģendārajā "Mūsa Raceland" trasē, kurā ik gadu notiek arī Eiropas autokrosa čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!