Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē notiekošajā pasaules rallija čempionāta (WRC) trešajā posmā Portugālē pirmo reizi "Volkswagen" pārstāvēs trīs ekipāžas - Sebastjenam Ožjēram un Jari-Mati Latvalam ir pievienojies norvēģis Andreass Mikelsens.

Mikelsenam, kurš iepriekšējās divās sezonās kļuva par "Intercontinental Rally Challenge" (IRC) seriāla uzvarētāju, šī būs debija "Volkswagen WRT" komandā. Viņš gan pārstāvēs jaunizveidoto vienību, "Volkswagen Motorsport II".

"Nevaru vien sagaidīt Portugāles ralliju," saka Mikelsens. "Tas būs mans pirmais rallijs pie "VW Polo R WRC" stūres, un pēc diviem IRC aizvadītiem gadiem es esmu gatavs nopietni sacensties pasaules čempionātā."

Pirms Portugāles WRC posma Mikelsens piedalījās Fafes rallijsprintā, no kura veselības stāvokļa dēļ izstājās Ožjērs. Uzvaru šajās īsajās sacensībās ar vienu no slavenākajiem tramplīniem pasaulē uzvarēja Dani Sordo ("Citroen").

Portugāles rallijs tiek uzskatīts par sezonas pirmo klasisko WRC ralliju, jo pirmie trīs ir specifiskas sacensības. Montakarlo rallijs ir ziemas asfalta posms, Zveidrijas rallijs ir ziemas grants rallijs, bet Meksikas posms notiek specifiskos, augstkalnu apstākļos.

Šāgada Portugāles rallijs sāksies ceturtdien ar kvalifikācijas ātrumposmu, kurā noteiks starta secību. Piektdien pirmais rallija ātrumposms sāksies pl. 8:58 un sportistiem būs jāveic kopumā pieci posmi, no kuriem dienas noslēdzošais ātrumposms būs 3,27 km garš un risināsies Lisabonas ielās.

Rallija finišs būs svētdien, un kopumā ekipāžām būs jāveic 15 ātrumposmi.

Pēc trim WRC posmiem kopvērtējuma līderis ir Ožjērs, kurš uzvarēja Zviedrijas un Meksikas posmos, bet komandu ieskaitē vācu autoražotāju komanda ir otrajā vietā, par sešiem punktiem atpaliekot no "Citroen" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!