Krievu F-1 pilots Vitālijs Petrovs Vācijas salonmašīnu čempionāta (DTM) pirmssezonas testos iemēģinās "Mercedes" automašīnu, vēsta ārzemju mediji.

Pirmoreiz ar DTM klases auto Petrovs izbrauca pagājušogad pirms Maskavas posma, taču šoreiz Algarves trasē Portugālē viņš aizvadīs pilnvērtīgu testu sesiju, ziņo britu izdevums "Autosport".

"Iepriekš ar šādu mašīnu nebiju braucis un tie daži demo apļi "Moscow Raceway" bija fantastiski," saka Petrovs. "Īpaši mani pārsteidza, kā šis "Mercedes AMG C-coupe" vadās līkumos."

Krievu pilota potenciālā piesaistīšana DTM komandai liecina par seriāla interesi par Krievijas tirgu. "Krievija ir ļoti nozīmīgs tirgus DTM čempionātam un "Mercedes-Benz'," atzīst "Mercedes" motoru sporta direktors Tito Volfs. "Pēc DTM veiksmīgās debijas Maskavas sacīkšu trasē, par šo seriālu ir ļoti būtiski palielinājusies krievu fanu interese. Vitālijs izteica vēlmi piedalīties mūsu testu sesijā un mēs tikai priecājamies, ka varam to nodrošināt."

Vitālijs Petrovs trīs sezonas aizvadīja F-1 čempionātā pirms 2012. gadā no viņa pakalpojumiem atteicās "Caterham" komanda. Pārstāvot "Renault/Lotus" vienību, krievu pilots 2011.gadā kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena Austrālijas "Grand Prix" posmā.

Kā ziņojām, "Mercedes" komanda šonedēļ paziņoja, ka piesaista bijušo F-1 pilotu Polu di Restu startam DTM čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!