Francūzis Setfans Peteransels ("Team Peugeot") pārņēmis Dakaras rallija vadību, pat neuzvarot trešajā ātrumposmā, kurā ātrākais bija katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota Gazoo Racing").

Trešais ātrumposms bija kopumā 504 kilometrus garš, no kuriem 296 kilomertri bija ātruma sekcija. Al Atija to veica trijās stundās, deviņās minūtēs un astoņās sekundēs.

Iepriekšējais kopvērtējuma līderis auto ieskaitē Sirils Desprē ("Team Peugeot") trešajā ātrumposmā uzrādīja ceturto rezultātu (+), taču viņa pārsvars pār Peteranselu dienas sākumā bija tikai 48 sekundes, bet šajā posmā Ikas tuksnesī Desprē savam tautietim zaudēja gandrīz četras minūtes.

Ar uzvaru ātrumposmā Al-Atijam ievērojami uzlaboja savu situāciju kopvērtējumā, paceļoties no piektās uz trešo vietu un apsteidzot savu bijušo WRC konkurentu Sebastjanu Lēbu ("Team Peugeot"). "Šodien pārsitām divas riepas, zaudējām ap trim minūtēm, bet tas nebija nekas traks," pēc finiša teica katariešu pilots. "Uzvarējām ātrumposmā, kas ir labi. Vajadzēja braukt ātri, bet lieki netrakot, jo šodienas trase bija smaga un vietām ļoti bīstama."

Labākais no mūsu kaimiņu lietuviešu braucējiem trešajā posmā bija Antans Jukņēvičs, kurš uzrādīja 24. rezultātu. Benediktam Vanagam 26. vieta, bet Vaidotam Žalam – 33. vieta.

Avārijā iekūlās viens no pieredzējušākajiem sacensību dalībniekiem Nani Roma, kurš "nokrāmējās" nepilnu kilometru pirms finiša. Spānim izdevās tikt līdz finišam, zaudējot Al-Atijam tikai 26 minūtes, bet pēc tam viņam vajadzēja atrādīties mediķiem, lai saņemtu atļauju turpināt sacensības.

Moto konkurencē Sems Sanderlends ("KTM") izcīnīja otro ātrumposma uzvaru trijās dienās, iekrājot jau lielāku pārsvaru kopvērtējumā.

Kvadraciklu ieskaitē turpina dominēt čīlietis Ignasio Kazale, kurš savu pārsvaru pār Sergeju Karjakinu palielinājis no nepilnām divām līdz 26 minūtēm. Smago automašīnu konkurencē vadību saglabā "Kamaz" pirmā ekipāža ar pilotu Eduardu Nikolajevu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!