Foto: Kadrs no video
No šāgada 31. janvāra Rīgas Motormuzeja ekspozīciju papildinās 1963. gada mikroautobuss "RAF-997E "Latvija"", portālu "Delfi" informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijā.

Motormuzejā nonākušais busiņš savā pirmajā dzīvē, no 1963. gada, kalpoja Valmieras slimnīcas vajadzībām. Pēc norakstīšanas tā mūžs varēja beigties kādā no pārkausēšanas krāsnīm, tomēr laimīgā kārtā mikroautobusu atrada un kā vērtīgu eksemplāru atzina Rīgas Motormuzeja darbinieki.

Pirms 50 gadiem publicētajā "RAF-997E" tirdzniecības bukletā norādīts, ka šis automobilis ir pirmais sērijveida ražošanā nonākušais tūristu mikroautobuss Padomju Savienībā. Tam ir "speciāls bagāžas nodalījums, ar mikrofonu un radiouztvērēju aprīkota gida sēdvieta, un salona temperatūras ziņā tas ir komfortabls kā ziemā, tā vasarā".

Restauratori pateicas visiem auto entuziastiem, kuri palīdzēja ar informāciju, fotogrāfijām un retām rezerves detaļām. Īpaša pateicība tiek izteikta Staņislavam Mjagkovam par atrasto oriģinālā parauga mēraparātu paneli, kas ražots Rīgas Autoelektroaparātu rūpnīcā tieši RAF mikroautobusiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!