Foto: Publicitātes foto

No 2023. gada 1. jūlija spēkā stājušies AS "Sadales tīkls" jaunie elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifi. To izmaiņas veicinājušas uzņēmuma finanšu rādītāju stabilizāciju, informē "Lursoft Klientu portfelis".

AS "Sadales tīkls" apgrozījums 2023. gadā palielinājies līdz 343,33 miljoniem eiro, kas gada laikā ir pieaugums par 14%. Pēc tam, kad gadu iepriekš AS "Sadales tīkls" strādāja ar 20,4 miljonu eiro zaudējumiem, aizvadīto gadu uzņēmums noslēdzis ar 16,9 miljonu eiro peļņu. Finanšu rezultātu sekmējis elektroenerģijas zudumu iepirkuma izmaksu samazinājums par 21 miljonu eiro, salīdzinot ar 2022. gadu, un sadales pakalpojumu tarifu pieaugums.

"Lursoft" dati rāda, ka AS "Sadales tīkls" pagājušajā gadā bija darba devējs 1659 darbiniekiem, kopumā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 17,04 miljonus eiro, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī nepilnus 9 miljonus eiro. Uzņēmuma kopējās nodokļu iemaksas valsts kopbudžetā 2023. gadā sasniedza 58,45 miljonus eiro.

"Sadalītās elektroenerģijas apjoms ir viens no ieņēmumus ietekmējošajiem faktoriem, kas pārskata gadā sasniedzis 6021 GWh. Salīdzinot ar 2022. gadu, apjoms ir samazinājies par 3,5%," norādījis AS "Sadales tīkls", piebilstot, ka sadalītās elektroenerģijas apjoma samazinājums vērojams visās lietotāju grupās, lielākais no tiem bijis juridisko klientu segmentā.

Vadības ziņojumā norādīts, ka mājsaimniecību elektroenerģijas patēriņš pārskata gadā samazinājās par aptuveni 2%. Apjoma samazinājumu ietekmēja pieejamais valsts atbalsts atjaunīgo energoresursu attīstībai.

Vadības ziņojumā norādīts, ka 2023. gadā AS "Sadales tīkls" veica kapitālieguldījumus 99,6 miljonu eiro apmērā, kas ir par 14,9 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!