Vienai no pasaules visstraujāk augošajām ekonomikām – Indijai - ir liela interese par sadarbību ar Latvijas uzņēmējiem, kas vērojama daudzu nozaru vidū, portālu "Delfi" informē Ekonomikas ministrija.

Latvijas un Indijas uzņēmēju seminārā Āzijas lielvalsts finanšu galvaspilsētā Mumbajā piedalījās 40 Indijas uzņēmumu pārstāvji no banku, finanšu, informācijas tehnoloģiju, biznesa konsultāciju, elektronisko preču ražošanas, biotehnoloģiju, loģistikas un farmācijas sfērām.

Uzrunājot viņus, Latvijas ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) aicinājis tos sadarboties ar Latvijas uzņēmējiem. "Indijas uzņēmēji vienmēr ir laipni gaidīti Latvijā. Abas valsts - gan Latvija, gan Indija - ir ar savām īpašajām priekšrocībām un potenciālu, tādēļ es aicinu jūs, uzņēmēji, izmantojiet šīs iespējas savā labā!" paudis Kampars.

No Latvijas puses uz Indiju aizbraukuši 10 uzņēmumu pārstāvji, kuri strādā tādās jomās kā transports un loģistika, metālapstrāde un mašīnbūve, tūrisms, medicīna un tekstilražošana.

Ministrija atzīst, ka patlaban Latvijas un Indijas sadarbība ir vērtējama kā salīdzinoši mazaktīva - abu valstu tirdzniecības apjoms pērn pirmajos deviņos mēnešos sasniedzis vien 20,4 miljonus eiro (14,28 miljoni latu). Tomēr potenciāls ir ievērojami lielāks.

Kampara un uzņēmēju vizīte Indijā ilgs līdz sestdienai. Savukārt ceturtdien Kampars Deli ar Indijas tirdzniecības un rūpniecības ministru Anandu Šarmu parakstīs ieguldījumu veicināšanas un to aizsardzības līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!