Foto: LETA

Valdība otrdien, 17. jūnijā tā arī neizlēma jautājumu par valstij piederošās "Citadeles bankas" kontrolpaketes pārdošanu, turklāt Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) iespējama interešu konflikta dēļ nav piedalījusies lemšanā par bankas likteni.

Portāls "Pietiek.com", atsaucoties uz avotiem valdībā vēsta, ka  ministri ar Privatizācijas aģentūras sagatavoto ziņojumu varējuši iepazīties tikai uz vietas, atrodoties valdības sēdē, turklāt iespējamo investoru vārdi bijuši šifrēti - ministriem pavēstīti vien iespējamo pircēju kodētie vārdi - "jūrnieks", "baklažāns", "Kapri" un citi.

Investori, kurus atlasījis konsultants "Societe Generale" par valstij piederošajām no savulaik pārņemtās "Parex bankas" atdalītās "labās" bankas akcijām piedāvā no 90 miljoniem līdz 140 miljoniem eiro, ziņo portāls.

Fakts, ka, norādot uz iespējamu interešu konfliktu, sevi no jautājuma lemšanas atstatījusi valdības vadītāja Straujuma, visticamāk, liecina, ka potenciālo "Citadeles" pircēju vidū ir "Norvik banka", kurā strādā premjerministres dēls. "Pietiek.com" vēsta, ka starp pārējiem atlasītajiem pretendentiem, ar ko ieteikts turpināt sarunas, ir kāda ASV banka un "pašmāju kapitāls, kura izcelsme meklējama ātro kredītu biznesā", kā arī savulaik "melnajā sarakstā" iekļautais krievu miljardieris Jurijs Šeflers, kura kontrolētajai "S.P.I. Group" pieder teju 90% "Latvijas Balzama" kapitāldaļu.

"Spekulācijas un maldīgas informācijas izplatīšana liecina, ka tiek mēģināts traucēt profesionāli organizētu bankas "Citadele" investoru piesaistes procesu. Informācija par investoru piedāvājumiem un potenciālajiem investoriem ir klasificēta, lai nodrošinātu konkurenci un valstij labākus darījuma noteikumus," norāda Privatizācijas aģentūras sabiedrisko attiecību vadītājs Guntis Kārkliņš.

Kopumā interesi par "Citadele bankas" iegādi izrādījuši pieci pretendenti, no kuriem viens, iespējams, esot saistīts ar bijušajiem "Parex bankas" īpašniekiem Valēriju Karginu un Viktoru Krasovicki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!