Foto: Publicitātes foto
Biroju kompleksā "Verde" ir pabeigta otrās jeb B ēkas stikla fasādes montāža, uz jumta uzstādītas dzesēšanas un ventilācijas iekārtas, kā arī objekts ir sagatavots ziemas sezonai. Līdztekus topošās ēkas septiņos stāvos notiek nomnieku telpu iekārtošana, ziņo investīciju pārvaldes uzņēmuma "Capitalica Asset Management".

Tādējādi tiek plānots, ka B ēka ekspluatācijā tiks nodota 2024. gada pavasarī ar jau pilnībā gatavām telpām jeb ar apdari, lai nomnieki, ar kuriem ir jau noslēgti nomas līgumi, varētu tajās ievākties līgumā paredzētajā termiņā.

"Verde" ēkas būvniecība ir uzņēmusi jaunus apgriezienus, vērtē "Verde" komercdirektore un valdes locekle, skaidrojot, ka tas kļuva iespējams, mainoties būvniecības ģenerāluzņēmējam. Šobrīd darbus veic SIA "Capitalica Industries LV", kas ietilpst "Capitalica Asset Management" uzņēmumu grupā. Tā šī gada augustā ir pārņēmusi no iepriekšējā būvnieka SIA "Velve" aktuālos darbus un apakšuzņēmējus, nodrošinot, ka B ēkas būvniecības process turpinās bez pārtraukuma un saskaņā ar nospraustajiem mērķiem – laika grafiku un kvalitātes līmeni, akcentē Lāce.

Foto: Publicitātes foto

Jau vēstīts, ka "Verde" ir pirmais "Capitalica Asset Management" īstenotais projekts Latvijā, kura attīstībā tiks ieguldīti vairāk nekā 65 miljoni eiro. "SEB" banka finansējusi biroju kompleksa tapšanu, projekta realizējošās grupas "SBA Group" ieguldījumu pārvaldes uzņēmumam "Capitalica Asset Management" piešķirot 60 miljonu eiro aizdevums piecu gadu periodam.

Kompleksa iznomāšanas un apsaimniekošanas partneris nekustamo īpašumu aģentūra "Colliers". Šobrīd par biroju kompleksa nomniekiem ir kļuvuši tādi uzņēmumi kā "Swisscom", "Decta", KPMG Latvija", "Swetch", "Merito Group", "Workland", "Enefit", "VIA SMS Group", "Tietoevry", restorāns "Dia 36.line" un kafejnīca "Mollto".

"Capitalica Asset Management" ir Lietuvas Centrālās bankas licencēts un pārraudzīts ieguldījumu pārvaldes uzņēmums, kura fokuss ir komerciālie nekustamie īpašumi Baltijas valstīs. Pašlaik tas pārvalda četrus fondus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!