Foto: stock.xchng

Šķiet, ka Ziemassvētki vēl tik tālu? Nemaz tik tālu jau nav, turklāt gan portāla Cālis.lv forumā, gan daudzos sludinājumu portālos jau aktualizējušies jautājumi par Ziemasvētku vecīšu, rūķu, Sniegbaltīšu un citu tēlu noīrēšanu mājās, bērnudārzos, skolās.

Arī vecāki, izmantojot Ziemassvētku tuvošanos, nepaklausīgākus bērnus mēģina disciplinēt tieši ar to, ka rūķi sākuši staigāt gar māju logiem, lai noskatītos, kurš bērns paklausīgs, kurš ne. Tāpat bērnudārzos un skolās mazākie bērni jau tiek gatavoti svētku koncertiem. Nolēmām, ka ir īstais laiks pastāstīt vai atgādināt Ziemassvētku vecīša pasta adreses, lai bērni savlaicīgi varētu nosūtīt savas vēlmes. Bet, lai rosinātu arī vecākus aizdomāties par dārgo dāvanu iegādes nepieciešamību, pastātīt kādu patiesu stāstu par zēnu, kuram tik ļoti trūkst vecāku uzmanības.

Stāsts par zēnu, kurš Ziemassvētku vecītim lūdz kaut ko neparastu

Kaut kad ap Ziemassvētku laiku skolotāja ierosināja saviem trešklasniekiem uzrakstīt domrakstu par to, ko bērni vēlētos palūgt Ziemasvētku vecītim.

Skolotāja atnāca mājās un sāka pārlasīt skolēnu darbus. Un viens no tiem viņu ļoti satrauca. Skolotāja vairākas reizes pārlasīja rūpīgā bērna rokrakstā rakstīto vēstuli, kurā izteikts lūgums par kādu brīnumu, ko zēns vēlētos sagaidīt. Nē, skolotāja gramatikas kļūdas nemeklēja, jo tām vispār vairs nebija nekādas nozīmes. Istabā ienāca sievietes vīrs un redzot sievu tik šokētu, vaicāja: "Kas noticis, mīļā, par ko tu esi tik satraukta?". "Lūk, izlasi, lūdzu," sacīja skolotāja, pasniedzot vīram skolēna burtnīcu, situāciju apraksta portāls top.thepo.st

"Ziemassvētku vecīti, es tev neprasīšu daudz. Tikai izpildi manu vēlēšanos. Pārvērt mani kaut uz neilgu laiku par televizoru. Es ļoti vēlētos, lai mana ģimene vakaros sanāktu kopā un mani uzklausītu, nepārtraucot. Lai tētis, atgriežoties no darba, man pavaicātu, kas tad dzīvē noticis jauns. Bet mamma, kad viņai skumji, pienāktu pie manis. Lai par mani priecātos kā par jauno televizoru, kas tagad mūsu dzīvoklī aizņem gandrīz visu vienu istabas sienu. Es labprāt pavirzītos maliņā, lai vieta atrastos arī eglītei. Es tā vēlos padzīvot mīļā televizora dzīvi!"

"Nabaga bērns.. Un klau, ir taču tādi vecāki," secināja skolotājas vīrs. Sieva palūkojās uz vīru ar asaru pilnām acīm un atzinās:"Mīļais, to rakstīja mūsu dēls..."

Lai Ziemassvētku vecītis, Santa Klauss vai Salatēvs saņemtu bērnu svētku dāvanu vēlmes, lūk, adreses:

Ziemassvētku vecīša adrese:
Ziemassvētku vecīša birojs,
Smiltnieki,
Ziemupe, Vērgales pagasts,
Pāvilostas novads,
Latvija
LV-3463

Santa Klausa adrese:
Santa Claus
Arctic Circle
96930
Rovaniemi
Finland

Salatēva adrese:
162340
Россия
Вологодская область
Город Великий Устюг
Дом Деда Мороза

Tāpat noteikti jāatceras – lai vēstule sasniegtu Ziemassvētku vecīša pastkastīti, uz tās jānorāda precīza adrese, pievienojot atbilstošas nominālvērtības pastmarkas. Vienkāršu vēstuli Ziemassvētku vecītim Latvijā iespējams nosūtīt, izmantojot pastmarku ar 0,50 eiro nominālvērtību, Santa Klausam Somijā – ar nominālvērtību 0,71 eiro, bet Salatēvam Krievijā – ar nominālvērtību 0,85 eiro, portālu Cālis.lv informēja VAS "Latvijas Pasts" sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!