Foto: Publicitātes foto

Līdz 10. decembrim turpinās dziesmu iesniegšana un izpildītāju pieteikšanās Latvijas Televīzijas (LTV) izsludinātajam konkursam Supernova 2015, kura mērķis, kā vēsta tā veidotājis, ir radīt jaunas zvaigznes un atrast dziesmas, kas spēs iekarot ne tikai vietējās, bet arī ārvalstu skatuves, radio stacijas un klausītāju sirdis.

Jau vēstīts, ka konkursa Supernova uzvarētājs iegūs iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija 2015, un, lai nodrošinātu labāku sniegumu muzikālajā sacensībā un, iespējams, ļautu beidzot pārraut sešus gadus ilgušo neveiksmju ķēdi, šogad mainīti dziesmu izvēles nosacījumi.

10. decembrī noslēgsies dziesmu iesniegšana, un tad pie darba ķersies starptautiskā žūrija, kas, nezinot dziesmu autoru vārdus, vērtēs to potenciālu kļūt par hitiem.

Supernova 2015 starptautiskās žūrijas komisijas sastāvā būs plašu pieredzi guvuši ārvalstu pārstāvji - mūzikas producents un viens no ierakstu kompānijas Scandinavian Songs vadītājiem Peo Nīlens, producents un dziesmu autors no Losandželosas Maikls Džejs, kurš sadarbojies ar tādām popmūzikas zvaigznēm kā Kailija Minoga, Eminems, Selīna Diona un citi, kā arī ierakstu kompānijas Universal Music Group Somijas un Baltijas reģiona vadītājs Jarko Nordlunds.

Starptautiskās žūrijas pārstāvji no visām pieteiktajām dziesmām izvēlēsies desmit, kas varētu kļūt par potenciālajiem hītiem un papildus atlasīs sešas rezerves dziesmas. Tāpat žūrijas komisijas locekļi komentēs gan dziesmu pabeigtās, gan demo versijas un sniegs savu redzējumu par to, kā varētu skanēt dziesmas aranžijas un kāds varētu būt piemērotākais dziesmas izpildītājs.

Konkursa organizatori arī atgādina, ka vēl līdz 10. decembra pulksten 23:59 ikviens pilngadību sasniedzis Latvijas pilsonis, solists vai grupa - ne vairāk kā sešu cilvēku sastāvā - var pieteikties jaunajam konkursam.

Šogad pieteikšanās notiek divās kategorijās - iespējams iesniegt dziesmu un pieteikties kā izpildītājs. Iesniegtajai dziesmai jābūt jaunradītai, tā pirms tam nedrīkst būt publiski izdota vai atskaņota. Iepazīties ar konkursa nolikumu un aizpildīt pieteikšanās anketu var LTV mājas lapā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!