Vai podkāsts "Visas labas" ir izdevies tāds, kāds tas bija iecerēts? Kādi ir galvenie secinājumi un mācības? Par ko un kāpēc runāt bija svarīgi, bet sāpīgi, un kas vēl palika neizrunāts? Kas no pārrunātā raisīja lielākās diskusijas? Par šo visu "Visas labas" pirmās sezonas noslēguma epizodē diskutē tā veidotājas Alina Lastovska, Anastasija Tetarenko-Supe un Olga Dragiļeva.

"Manuprāt, šis projekts bija vajadzīgs. Jautājumi, par kuriem runājām, tādā formātā nav plaši apspriesti, bet auditorijas atsaucība un diskusijas parāda, ka tas ir svarīgi. Esmu ļoti pateicīga visiem, kas dalījās ar mums savos stāstos, sūtīja savus ierosinājumus un arī klausījās podkāstu," norāda Alina Lastovska. "Un atcerieties, sievietes vieta ir tieši tur, kur viņa pati vēlas būt," piebilst viņa.

"Visas labas" daudz deva arī man pašai – gatavojoties podkāsta epizodēm, pārdomāju savu pieredzi, sieviešu lomu Latvijā un to, kā mēs runājam par ar dzimumu lomām un stereotipiem saistītiem jautājumiem", novērojumos dalās Olga Dragiļeva.

Jautājumi, kas izrunāti raidieraksta pirmajā sezonā, ir tikai neliela daļa no tā, ar ko savā ikdienā saskaras sievietes. Savukārt cilvēku reakcija uz virkni aktualizēto nopietno problēmu, piemēram, vardarbība, bērnu radīšana, uzsverot, ka šādas problēmas nav, tikai apliecina - diskusijām par to ir jābūt. "Mēs centāmies būt draudzenes - gan sev pašām, gan arī mūsu klausītājām un klausītājiem, caur saviem un citu cilvēku stāstiem parādot, ka savos pārdzīvojumos visbiežāk neesam vieni, lai gan nereti jau šķiet, ka neviens nesaprot," raidierakstu raksturo Anastasija Tetarenko Supe.

Podkāsta pirmās sezonas pēdējā epizodē viesojās arī "Delfi" sociālo tīklu redaktore Dita Liepiņa, kas pastāstīja par 'Visas labas' auditorijas viedokļu atšķirībām dažādos sociālajos medijos, kā arī to, kuras tēmas bija visplašāk apspriestas.

Līdz šīm skatītākās "Visas labas" epizodes bija veltītas diskusijām par to, vai sievietei ir pienākums būt skaistai, par randiņiem, kā arī reproduktīvo spiedienu.

"Visas labas" ir desmit raidījumu sērija, kur žurnālistes pievērsīsies tādiem tematiem kā mīti un aizspriedumi par sievietēm, viņu spējām, piemērotību dažādiem amatiem un nodarbēm, kā arī centīsies veicināt izpratni par feminismu un dzimumu līdztiesību.

Projektu "Visas labas" līdzfinansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

"Visas labas" ir pieejamas dažādās platformās - Spotify, Apple, Youtube un Podbean.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!