Foto: Publicitātes foto
No piektdienas, 18. jūlija, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt kārtējo asa sižeta zinātniskās fantastikas sāgas daļu "Pērtiķu planētas atmoda" ("The Dawn of the Planet of the Apes").

Šī ir jau astotā "Pērtiķu planētas" franšīzes filma, taču otrā no tā saucamās jaunās "Pērtiķu planētas" sāgas, kura aizsākta 2011. gadā.

Tā par pamatu ņēma nosaukumu un oriģinālās (1968. gadā sāktās) filmu sērijas domu - cīņu starp cilvēkiem un pērtiķiem, taču citādi sižets nebalstījās uz iepriekšējo daļu notikumiem.

Jaunās filmas sižets stāsta, kā Cēzara vadīto ģenētiski modificēto pērtiķu skaits turpina pieaugt, taču tos apdraud cilvēki, kuri spējuši izdzīvot pēc epidēmijas desmit gadus atpakaļ.

Starp sāncenšiem nodibinās trausls un pavisam neilgs pamiers. Pērtiķi un cilvēki ir nonākuši kara priekšvakarā - tā rezultātam ir jāizšķir, kura no sugām kļūs par dominējošo uz planētas.

Filmas oficiālais reklāmas rullītis:

Filmas režisors ir Mets Rīvss, bet galvenajās lomās redzami Endijs Sērkiss, Džeisons Klārks, Gērijs Oldmens, Kerija Rasela, Tobijs Kebels, Enrike Mursiano, Kirks Asavēdo, Kārina Konoveila un Džūdija Grīra.

Zinātniskās fantastikas sāgas daļas veidošanā ieguldīti aptuveni 170 miljoni ASV dolāru, no kuriem pirmajā filmas izrādīšanas nedēļas nogalē atpelnīti jau vairāk nekā 120 miljoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!