No 11.oktobra līdz 12.novembrim Valmieras Kultūras centrā aplūkojama mākslinieka Alvila Rozentāla gleznu izstāde. Gleznās mākslinieks atveidojis Valmieras un apkārtnes ainavas – mežus, dabas stūrīšus, upes, kā arī klusās dabas, portālu "Delfi" informēja kultūras centra pārstāvji.
Alvils Rozentāls pastāstīja, ka izstādē redzamas pēdējos piecos gados tapušās gleznas. "Bieži vien gleznoju it kā necilas vietas, bet, tās attēlojot pavisam citā gaismā, rodas brīnums. Manuprāt, nekas nav vienreizējāks par dabu. Daba ir māksla," atzīst mākslinieks.

Ikdienā Alvils Rozentāls nodarbojas ar projektēšanu, interjera un grafiskā dizaina projektu īstenošanu sabiedriskajiem un privātajiem pasūtītājiem. "Gleznojot es atpūšos no interjera lietām un otrādi. Pēdējā laikā saņemu pasūtījuma darbus tā sauktajā gleznieciskajā restaurācijā, kad cilvēki vēlas iemūžināt gleznās kādu vēsturisku, sev mīļu vietu, piemēram, tēva mājas," stāsta Alvils Rozentāls.

Alvils Rozentāls dzimis 1961.gadā, studējis Latvijas Mākslas akadēmijas Interjera nodaļā. Kopš 1985.gada dzīvo un strādā Valmierā. Mākslinieks piedalījies pilsētvides un glezniecības plenēros Valmierā.

Izvēloties gleznošanu par savu nodarbošanos, Alvils Rozentāls turpina savas dzimtas tradīcijas - viņa vecvectēvs ir slavenais gleznotājs Janis Rozentāls, vectēvs – Miķelis Rozentāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!