Foto: Publicitātes foto
Starptautiskā ledus skulptūru festivāla Jelgavā 15.jubilejā, no 8.līdz 10.februārim, varēs vērot uguņošanas šovi, rekordlielu ledus skulptūru skaitu un iet ledus pirtī, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Izvērtējot skiču pieteikumus, dalībai festivālā apstiprināti 30 pasaulē atzīti mākslinieki no 10 valstīm - Krievijas, Bulgārijas, Ukrainas, Francijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Ungārijas, Lielbritānijas un ASV.

Lielākā daļa mākslinieku ir dažādu festivālu galveno godalgu ieguvēji. Tāpat šogad palielināsies ledus skulptūru mērogi - katram dalībniekam tiks piešķirts daudz vairāk ledus, kopumā 60 tonnas. Pašlaik ledus materiāls ir jau sasaldēts un gaida ierodamies tēlniekus.

Uzvaras parks Jelgavā pārvērtīsies par ledus planētu, izdzīvojot kosmiskus multimediālus priekšnesumus, kuri tiks papildināti ar oriģinālām uguns, gaismas un video instalācijām, vēsta pasākuma organizatori.

Mazākie festivāla apmeklētāji varēs apmeklēt teatrālus uzvedumus un vairākus ledus slidkalniņus, kā arī apskatīt četras ledus foto skulptūras. Pasākuma ietvaros uzstāsies arī grupas "Musiqq", "Lady's Sweet" un "Karakums".

Katru dienu pirmās 15 minūtes ledus skulptūru festivāla apmeklētājiem ieeja bez maksas.

Fotoreportāža: Ieskats 13. un 14.Starptautiskajā ledus skulptūru festivālā


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!