Foto: Publicitātes foto

Pašreizējie laikapstākļi palielina varbūtību, ka pērkona negaisa laikā tuvākajās stundās vietām Latvijā, galvenokārt valsts rietumu pusē, veidosies spēcīga vētra vai virpuļvētra, paziņoja Eiropas Eksperimentālā vētru prognozēšanas centra speciālisti.

Līdz svētdienas pēcpusdienai Latvijā bijuši tikai nelieli negaisa mākoņi, kas atsevišķām vietām atnesuši īslaicīgas lietusgāzes. Pēc trijiem pēcpusdienā ļoti stipras lietusgāzes bija vietām Dundagas novadā, liecina meteoroloģiskā radara dati, un nav izslēgta iespēja, ka šeit bijis virpuļviesulis.

Tuvākajās stundās pieaugs varbūtība, ka veidojas lielāki un spēcīgāki negaisi ar vētru un lielgraudu krusu. Vislielākais vētras risks pastāv teritorijā no Polijas ziemeļaustrumiem līdz Latvijas rietumu un centrālajai daļai. Vietām - sevišķi Kurzemē - gaidāms ļoti stiprs lietus.

Svētdien līdz trijiem pēcpusdienā piecās novērojumu stacijās pārspēts 29.jūlija karstuma rekords, pavēstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Tobrīd Bauskā, Dobelē un Rīgā bija +33 grādi. Saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem vietām Zemgalē un Vidzemē, tostarp Rīgā, reģistrēti pat +34 grādi. Savukārt Kolkā, Pāvilostā un Ventspilī tobrīd bija tikai +21..+26 grādi.

Jau ziņots, ka pirmdiena valsts centrālajā daļā gaidāma par 7-10 grādiem vēsāka nekā svētdiena, bet austrumu novados pirmdiena vēl būs tveicīga. Arī Rīgā iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, pirmdien galvaspilsētā gaidāmi vairs tikai +23 grādi un lielākoties mākoņains laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!