Foto: Shutterstock

Juristi nejauši "noklikšķinājuši uz nepareizās pogas"! Viljamsu pāris ar juristu biroja starpniecību risināja finanšu jautājumus, bet tā vietā tika izšķirta viņu 21 gadu ilgā laulība.

Londonas juristu birojs "Vardags" pieļāvis dramatisku un grūti labojamu kļūdu – tā vietā, lai šķirtu citu laulību, tiešsaistē noklikšķinot uz nepareizās pogas, izšķirta Viljamsu ģimene. Izdevumā "Guardian" Lielbritānijas tiesnesis sers Endrjū Makfārleins skaidro, ka juristi "nejauši atvēra Viljamsa kunga un Viljamsas kundzes lietas elektroniskos materiālus". Pāris elektroniskie klikšņi un finanšu pārvaldības vietā, pēc 21 minūtes, 21 gadus ilgusī laulība tika izšķirta.

Kļūdu pieļāva Viljamsas kundzes juristi 2023. gada 3. oktobrī, un ģimene par to uzzināja tikai 11. oktobrī, tajā pašā dienā, kad "Vardags" vērsās augstākajā tiesā, lai notikušo labotu. Tiesnesis Makfārleins atteicās anulēt "kļūdu", pamatojoties uz principu "status quo saglabāšana", kas nozīmē, ka jāievēro šķiršanās rīkojuma noteiktība. "Tāpat kā daudzos līdzīgos tiešsaistes procesos, operators nonāk pēdējā posmā, kur galīgais peles klikšķis tiek veikts tikai pēc tam, kad ir izieti vairāki iepriekšējie soļi," tādējādi apliecinot, ka arguments par "nepareizi nospiestu pogu" nav pietiekams.

Juristu biroja "Vardags" vadītāja Aješa Vardaga, kura pazīstama arī kā "šķiršanās dīva", iebilst, ka tiesnesis ir pieņēmis "nepareizu lēmumu". "Valstij nevajadzētu šķirt cilvēkus, pamatojoties uz pārrakstīšanās kļūdu," viņa skaidro izdevumā "People". Viņa atgādina, ka tiesiskuma pamatā ir nodoma princips, un šajā situācijā šķirtajiem nebija šāda nolūka: "Ja tiesa informēta par pieļautu kļūdu un visi to atzīst, ir acīmredzami, ka tā ir jāatceļ. Pagaidām mūsu tiesību akti nosaka, ka var izšķirties pat kļūmes dēļ. Tas nav ne pareizi, ne saprātīgi, ne taisnīgi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!