Foto: Shutterstock

Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā vairs nedrīkstēs būvēt jaunas viesnīcu ēkas, tādējādi cīnoties ar masu tūrismu, vēsta CNN.

"Mēs vēlamies padarīt un saglabāt pilsētu apdzīvojamu tās iedzīvotājiem un viesiem. Tas nozīmē: nekāda virstūrisma, nekādu jaunu viesnīcu un ne vairāk par 20 miljoniem nakšņojošu tūristu viesnīcās gada laikā," teikts valdības paziņojumā.

Jaunas viesnīcas Amsterdamā būs ļauts būvēt vien tad, ja tiks slēgta kāda cita, ja nepalielināsies guļamvietu skaits un – ja jaunā viesnīca būs labāka, piemēram, ilgtspējīgāka. Jaunais noteikums gan neattiecas uz tām jaunajām viesnīcām, kuras jau saņēmušas būvniecības atļauju.

Amsterdama jau ilgāku laiku aktīvi mēģina ierobežot tūristu skaitu, kas gada laikā sasniedz vairākus miljonus. Galvenais mērķis ir atturēt tos tūristus, kuri pilsētā ierodas sarkano lukturu rajona un narkotiku dēļ.

Šis ir jaunākais pasākums, ko Nīderlandes galvaspilsēta veikusi, lai mazinātu virstūrisma problēmu pilsētā. Pagājušajā gadā Amsterdamas dome nobalsoja par kruīza kuģu aizliegšanu pilsētā un kruīza termināļu slēgšanu. Tāpat pilsētā tika aizliegts lietot marihuānu publiskās vietās sarkano lukturu rajonā, kā arī beidza piedāvāt ekskursijas gida pavadībā, kuru maršruts veda arī caur slaveno rajonu.

Saskaņā ar 2021. gada rīkojumu "Amsterdamas tūrisma līdzsvars", pilsētas domei ir jāiejaucas un jāmeklē risinājumi, kad tūristu skaits sasniedz 18 miljonus cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!