Aizvadītajā nedēļas nogalē Ventspils pilsētas svētku ietvaros norisinājās arī 13. Starptautiskais ziedu paklāju festivāls "Portus Winda" jeb "Ventspils osta". Par festivāla uzvarētājiem tika atzīti floristi no Vecumniekiem, kas bija izveidojuši ziedu paklāju "Tauvas garumā", portāls "Delfi" uzzināja Ventspils pilsētas pašvaldībā.


2. vietu pieaugušo grupā izcīnījusi grupa floristikas meistardarbnīca "Ziedu laiva" no Rīgas un Jelgavas par paklāju ar nosaukumu "Pietuvoties un pietauvoties", bet 3. vietu – grupa "Alla.lt" no Viļņas ar paklāju "Helfen-Wehren-Heilen" jeb "Palīdzēt – Aizstāvēt – Ārstēt".

Jauniešu grupā par labāko atzīts Pāvilostas mākslas skolas jauniešu veidotais paklājs "Ceļavējš", bet skatītāju simpātijas nosvērušās par labu Ingas un Druvja Cirīšu no Zaļeniekiem veidotajam paklājam "Kurzemīte, Dievzemīte – brīvas tautas auklētāja".

Starptautiskais ziedu paklāju festivāls ik gadu piesaista lielu dalībnieku un skatītāju uzmanību. Ziedu paklāju veidošanā piedalās ne tikai Latvijas floristi un ziedu mīļotāji, bet arī dalībnieki no ārvalstīm. Kopumā šogad festivālā piedalījās 38 floristu komandas no četrām valstīm. Četras komandas startēja jauniešu konkurencē, savukārt pieaugušo konkurencē startēja 26 komandas no Latvijas un 8 viesu komandas – 2 no Baltkrievijas, 2 no Krievijas un 4 no Lietuvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!