Foto: Privātā arhīva foto
Pasaulē ir tik daudz laimīgu kaķu un suņu, kuriem ir paveicies ar lieliskiem saimniekiem, kuri tos lutina un mīl. Taču ne visiem četrkājainajiem draugiem ir bijusi iespēja piedzīvot cilvēka mīlestību. Portāla "Pūkaini" redzes lokā ir nonākuši četri kaķi un divi suņi, kuri ar nepacietību gaida, kad atkal varēs izjust viņiem tik nepieciešamo cilvēka uzmanību un rūpes.

Anabella kopā ar trīs citām kaķenītēm tika atrasta būvlaukumā. Portāls viņas ir iesaucis par būvlaukumu ģimenīti. Šobrīd viņa atrodas Rīgā, dzīvnieku biedrības "Palīdzēsim" apgādībā.

Līdzīgi kā pārējās māsiņas, Anabella ir ziņkārīga, bet tajā paša laikā viņai ļoti patīk gulēt klēpī un ļauties punča bužināšanai – kaķeni raksturo dzīvnieku biedrības pārstāvji. Viņi atklāj, ka mincīte reizēm var sabīties no straujām kustībām un trokšņiem, kā arī sakautrēties no nepazīstamiem cilvēkiem.

Ja vēlies kādā veidā palīdzēt Anabellai, zvani uz numuru 26568812.

Šīs kaķenītes iepriekšējā dzīves pieredze nav bijusi no tām pozitīvākajām. Mellenīte dzīvoja pie kunga, kurš redzes invaliditātes dēļ par viņu pienācīgi parūpēties nespēja un kaķi, kā izrādījās, viņam arī nemaz nevajadzēja. Ik reizi, kad dzimuši Mellenītes mazuļi, tie tikuši noslīcināti.

Uzzinot par kaķīti, Auces dzīvnieku aizsardzības biedrība viņu paņēma savā aprūpē. Mincītei tika veikta arī veselības pārbaude, kuras laikā vetārsts konstatēja, ka kaķenītes organisms ir novājināts. Taču tagad, pagaidu mājās dzīvojot, viņa ir redzami atkopusies, rakstīts portālā "Pūkainis".

Mellene ir sterilizēta, atblusota un attārpota. Tāpat kaķu dāma kārtīgi apmeklē kastīti. Neskatoties uz drūmo dzīves pieredzi, dzīvnieku aizsardzības biedrības pārstāvji viņu raksturo kā bezgala mīļu – viņai patīkot pieglausties un būt cilvēka tuvumā.

Ja izlasot Mellnītes aprakstu, tevi nepamet sajūta, ka šis varētu būt tavs kaķis, sazinies ar Auces dzīvnieku aizsardzības biedrību pa tālruni 26316263.

Arī suņu puika Bartalameis ir jaunu māju meklējumos! Sunītim ir astoņi gadi, bet, par spīti tam, viņš ir dzīvespriecīgs un draudzīgs. Dzīvnieku patversmes darbinieki uzskata, ka viņš vislabāk justos privātmājā ar dārzu, kur suns varētu kārtīgi izskrieties un izdauzīties kopā ar savu saimnieku. Bartalameis ar prieku uzraudzīs teritoriju un būs labs draugs savam jaunajam saimniekam.

Ja vēlies iepazīties tuvāk ar Bartalameju, droši nāc ciemos uz Ogres novada dzīvnieku patversmi Ogrē, Indrānu ielā 9/11, iepriekš vēlams piezvanot pa tālruni 65044224 vai 26342330

Chapa Lina ir balta kaķenīte ar izteiktiem melniem plankumiem, kas piedod viņas izskatam šarmantu odziņu. Portālā ir minēts, ka mince būs ideāls mājdzīvnieks mākslinieciskas dabas cilvēkiem. Viņa ir artistiskas dabas ar teatralizēti gleznainām ūsām. Šķiet, ka ne velti viņa mitinājās pie kultūras nama.

Pašlaik kaķene atrodas Ventspils dzīvnieku aizsardzības biedrības "Par dzīvnieku tiesībām" apgādībā. Viņi vēsta, ka kaķene esot nedaudz kautrīga.

Ja vēlies palīdzēt divus gadus vecajai Chapai Linai, zvani uz tālruni 29288968 un kļūsti par saimnieku šai skaistajai kaķu meitenei.

Mājas meklē arī biedrības "Cat Care Community" aizbildībā nonākusī kaķu meitene. Viņa ir aptuveni astoņus mēnešus veca. Kaķene ir attārpota, atblusota un sterilizēta. Biedrības pārstāvji viņu raksturo kā ļoti mīļu un kārtīgu miniatūru kaķu pusaudzīti.

Viņa šobrīd atrodas Rīgā, kur arī vari ar viņu iepazīties, zvanot pa tālruni 28843407.

Trīs mēnešu jaunais Sniedziņš tika atrasts izmests "Ziedos". Šobrīd kaķis atrodas Dzīvnieku aizsardzības biedrības "Felid" apgādībā, taču ar nepacietību gaida savas īstās mājas. Kaķis esot komunikabls un enerģijas pilns runcītis.

Sniedziņš gaidīs tavu zvanu uz tālruni 29872678.

"Labdien! Es esmu Remic! Ilgi esmu mitinājies patversmē. Tik daudzi suņi devās mājās manā acu priekšā, un es? Ar mani ir citādi. Visi izvairās no manis, dažreiz man šķiet, ka es esmu neredzams! Tas ir skumji. Ja godīgi, esmu pārtraucis uzticēties cilvēkiem. Kāda brīvprātīgā mēģināja mani uzmundrināt, un jūs zināt, viņai tas arī izdevās. Daudzus mēnešus viņa bija mans prieks un acu raugs. Es viņu iemīlēju. Atceros, kā šī mīlestības sajūta mani piepildīja ar siltumu. Biju jau aizmirsis, cik brīnišķīgi tas ir. Ceru, ka mans nākotnes īpašnieks lasa šīs rindas. Vai man vispār ir iespēja nokļūt pie sava īstā cilvēka? Es gribu būt mīlēts un sniegt mīlestību pretim, kļūstot par labāko draugu! Vai tas ir tikai sapnis?"

Ja vēlies palīdzēt šim suņu puikam, sazinies ar Slokas ielas patversmi pa tālruni 26134093 vai 26352774.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!