Foto: RIA Novosti/Scanpix
Nesen veiktā pētījumā noskaidrots, kas ir laimīgas laulības pamatā. Kā izrādās, ģimenes laime gulstas uz sievietes pleciem – jo ātrāk daiļā dzimuma pārstāves pēc strīdiem ar otro pusīti nomierinās, jo veiksmīgāka un ilgāka ir pāra kopdzīve, vēstī "Daily Mail".

Kā uzskata pētnieki, sievietēm krietni labāk padodas uzsākt konfrontējošas sarunas, mudinot partneri iesaistīties sarunās par attiecību sarežģījumiem, un šāda rīcība attaisnojas attiecību ilgtspējā, ja vien sieviete pēc diskusijas vai konflikta vēlmi pēc samierināšanās izrāda pirmā.

Savukārt, ja izlīgumu vēlas panākt vīrietis, sieviete savu partneri kritizēs par pārlieku ātru notikušā aizmiršanu un strīds tik ātri nebeigsies, lai cik ironiski tas arī nebūtu.

"Negatīvas emocijas, piemēram, dusmas un aizvainojums, kas rodas strīdu rezultātā, attiecībām rada draudus, tādēļ ir ļoti svarīgi domstarpības atrisināt pareizi. Un šeit iniciatīva un lielākā atbildība jāuzņemas sievietēm. Ja viņas sevi pēc nesaskaņām spēj nomierināt un meklēt konflikta risinājumu, attiecībām, visticamāk, būs ilga nākotne," teic pētnieki.

Minētie secinājumi gūti pētījumā, kurā piedalījās 80 pusmūža vecuma pāru, filmējot sevi un vēlāk analizējot savstarpējo komunikāciju, mīmiku, žestus, runas veidu un izturēšanos pret partneri kopumā.

Iegūtie rezultāti apliecina, ka laulības, kuras sievietes pēc strīdiem ātri nomierinās un strīdus risina ar konstruktīvu pieeju, ir vislaimīgākās un, bieži vien, arī ilgākās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!