Foto: Vida Press

Lai gan bronzā un marmorā atveidotie sengrieķu dievi un varoņi nav mazi vai pieticīgi, mulsinošs ir tas, ka viņu vīrišķie dotumi netiek demonstrēti tikpat grandiozi, vareni un iespaidīgi kā vēderpreses muskuļi un bicepsi.

Ikonisko statuju fallu pieticīgā izmēra noslēpums beidzot ir atklāts. Izrādās, tā nav nejaušība, sakritība vai pārpratums. Vēsturnieks Pols Kristāls savus antīkās pētniecības secinājumus ir izklāstījis grāmatā "In Bed with the Ancient Greeks", kur skaidro: "Mazs dzimumloceklis atbilst grieķu vīriešu skaistuma ideāliem."

Turpretim antīkajā mitoloģijā nevēlamajiem tēliem bieži "ir ļoti lieli, erektēti dzimumlocekļi, dažkārt gandrīz tikpat lieli kā viņu rumpis". Lieli dzimumlocekļi tika uzskatīti par vulgāriem, neatbilstošiem viņu kultūras (skaistajām) normām un piemēroti tikai barbariem.

Soctīkla "TikTok" vēsturiskā satura veidotāja Rūbija Reina ir tā, kas šo faktu par sengrieķu vīriešu skaistuma standartiem ir izplatījusi plašākā cilvēku lokā. "Grieķi demonstrēja savus ienaidniekus – ēģiptiešus, satīriskus radījumus un muļķus – ar lieliem dzimumlocekļiem kā negatīvu simbolu. Mazāks loceklis nozīmēja tikumību, pieklājību, paškontroli un disciplīnas pazīmi."

Tikmēr kontrastā, lielāki dabas dotumi liecināja par iekāri, rijību, mežonību. Sociālo medju lietotāju vidū, protams, daudzi priecājās par šo faktu: "Mums noteikti ir jāatgriežas pie savām saknēm," "Es tiešām esmu dzimis nepareizajā laikā," cits atzīmē, ka šajā informācijā viņš varētu dalīties ar "gandrīz katru sievieti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!