Foto: Unsplash

Avioceļojumos var būt divi negaidīti pārsteigumi, par kuriem cilvēki pēc tam stāsta draugiem un ģimenei gadiem ilgi. Pirmais ir bezmaksas pārcelšana uz augstāku klasi, kad parasti pie reģistrēšanās jums paziņo, ka, pateicoties jūsu pastāvīgā pasažiera statusam (vai arī tāpēc, ka vienkārši labi izskatāties), jums nebūs jāpavada nākamās deviņas stundas šaurajā ekonomiskās klases sēdvietā, apskaujot ceļgalus, līdzīgi kā citiem pasažieriem.

Šādi notika, piemēram, "Emirates" reisā no Seišelu salām uz Šveici pagājušajos Ziemassvētkos, kad māte un viņas meita, Kimija Čedela un Zoja Doila, bija vienīgās pasažieres ekonomiskās klases salonā. Līdzīgi gadījumi pērn tika reģistrēti lidojumos no Faro uz Belfāstu (ar "Jet2"), no Ibicas uz Džersiju (ar "Blue Islands"), no Oklahomasitijas uz Šarlotu (ar "American Airlines") un no Fidži uz Sidneju (ar "Virgin Australia").

Bet cik izplatīti ir šie "spoku lidojumi"? Un kā var palielināt savas izredzes pieredzēt kādu no tiem?

Viens ir skaidrs: aviokompānijām operatīvāk atsakoties no nerentabliem maršrutiem vai pārejot uz mazākām lidmašīnām un prasmīgāk piepildot reisus (elastīgi algoritmi un mākslīgais intelekts nosaka tādas biļešu cenas, lai pārdotu katru sēdvietu), šādi "tukšie" lidojumi kļūst arvien retāki, raksta "The Telegraph".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!