Foto: Scanpix
Raksta mums lasītāja Anastasija (kam ticēt, kam nē - spriediet paši):

"Interesanta lasāmviela, par kuru vērts aizdomāties. Tas ir tulkojums no krievu valodas, ieraksts, kas ar paziņu starpniecību, nonāca manā rīcībā.

Pagājušā vasarā kādai Krievijas pētnieku grupai bija iespēja aprunāties ar vienu no Usūrijas šamaņiem vientuļniekiem. Viņam nav pat elektrības un nekādu sakaru ar civilizāciju. Visu mūžu viņš dzīvo atšķirti no sabiedrības dziļi Usūrijas mežos. Kad viens no sarunas dalībniekiem, kam radi dzīvo Latvijā, pajautāja, ko šis vecais vīrs var pateikt par Latviju, tad šamanis lūdza šo zemi parādīt uz kartes. Un, lūk, ko viņš teica.

Pār šo mazo zemi pašlaik vēl valda tumši, nežēlīgi spēki no citām lielām zemēm. Vietējie valdnieki savā uzpūtībā un mantrausībā domā, ka viņi pārvalda šo zemi. Faktiski tas jau labu laiku tā nav, viņi ir ar aukliņām raustāmas lelles citu zemju vareno rokās. Vietējie valdnieki iznīcina un naudas nami izdzen cilvēkus no mājām uz citām zemēm. Naudas nami ir vainojami daudzu cilvēku nāvē un izputināšanā. Tauta ir apātījā un bezpalīdzības ilūzijā. Ir cilvēki, kuri vāc dokomentus un ierakstus ar runām par naudas namu un valdnieku nekrietnajiem darbiem, konkrētiem kalpiem. Šīs ziņas rūpīgi tiek slēptas citās zemēs. Drīz šīs mazās tautas pacietība lūzīs, un šīs savāktās ziņas izplatīsies pa visu pasauli, radot lavīnu. Vietējie valdnieki būs pārcentušies. Īstie zemes pārvaldītāji ātri atbrīvosies no valdniekiem un naudas namu kalpiem, visu vainu uzveļot viņiem. Šos cilvēkus sodīs kā cilvēki, tā Dievs vairākās paaudzēs. Viņus vajās kā trakus suņus gan savā zemē, gan ārpus tās.

Šajā zemē ir cilvēks, kurš savas spējas ir pasaulei parādījis un viņš var šo zemi lēni, smagi atgriest normālā dzīvē. Lai viņš savu misiju spētu izpildīt, viņam jāatrod uzticami cilvēki, kas spētu palīdzēt. Dievs šos cilvēkus jau nolicis viņa tuvumā, taču tie neatrodas viņa galmā. Tam vīram pašam šie cilvēki jaierauga. Pašreizējā galmā ir maz tādu, uz kuriem kritiskā brīdī var paļauties.

Šai tautai ir uzlikts liels pārbaudījums viņu mantrausības un nesaticības dēļ. Ceļi ir tikai divi, savstarpēji palīdzēt un atbalstīt vienam otru, neļaujot nevienai gaiši domājošai un darbīgai dvēselei nogrimt vai aiziet un daudz strādāt savas tautas labā katram, kas to var. Tad tautai izdosies sevi saglabāt un attīstīties. Vai turpināt pašreizējo ceļu, aiziet līdz lavīnai un izputēt pa visu pasauli. Pa kuru no šiem ceļiem iet, ir atkarīgs no pašiem šīs mazās zemes cilvēkiem .

Centos iespējami precīzi tulkot, jo vecais vīrs runā īpatnējā krievu valodā."

Ja arī jums ir aktuāli un saistoši foto, video materiāli vai arī jums ir viedoklis par sabiedrībā aktuāliem notikumiem, rakstiet 'DELFI Aculieciniekam', sūtiet foto, video reportāžas - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par DELFI Aculiecinieka autoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!