Individuālo skulptūru kategorijā pirmo vietu ieguvis lietuvietis Kestutis Musteikis ar darbu "Vai tiešām visa pirmsākums ir ābols?", bet otrajā vietā ierindojies Ruslans Korovkovs no Bulgārijas ar skulptūru "Transcendentālā pasaule". Trešajā vietā vēl viens lietuviešu mākslinieks – Donatas Mockus ar skulptūru "Mr. Paganini".

Komandu skulptūru kategorijā pirmo vietu žūrijas komisija piešķīrusi latviešu un lietuviešu mākslinieku Kārļa Īles un Viliusa Matutis darbam "Liesma, kas ceļ spārnos". Otrajā un trešajā vietā – Krievijas mākslinieki – Džulustans Markovs un Kjunnija Takaševa ar "Ikedzukuri", kā arī Igors Noreiko un Sergejs Loginovs ar "Leģenda par slaveno NANI"

Piešķirtas arī žūrijas simpātiju balvas – Krievu māksliniekam Sergejam Čeļebrovskim par darbu "Pārpasaulīga mīlestība" un viņa kopdarbam ar Andreju Molokovu "Mīklainais Helovīns"

Žūrijas balvu saņēmuši arī latviete Agnese Rudzīte – Kirillova un lietuvietis Donatas Mockus par darbu "Bioķīmija".

Foto: Ledus skulptūru festivāla godalgu ieguvēji


Jau ziņots, ka Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls Jelgavā norisinājās no 10. līdz 12. februārim. Trijās festivāla dienās ledus skulptūras un citus ledus mākslas objektus apskatīja 40 000 interesentu.

Pateicoties lielajai apmeklētāju interesei un piemērotiem laika apstākļiem plānots, ka skulptūru parks būs atvērts līdz 29. februārim. Parka darba laiki otrdienās, trešdienās, ceturtdienās, piektdienās plkst. 12.00 – 20.00, bet sestdienās un svētdienās plkst. 11.00 – 20.00.

estivāla darbu ceļojošā izstāde, ar konkursa individuālajām ledus skulptūrām, kuras veidojuši astoņu valstu mākslinieki, pašlaik līdz 16. februāra plkst. 20.00 apskatāmas Ogrē, savukārt no 17. līdz 19. februārim Jēkabpilī, Sēļu sētā.