Izvēlies piemērotu šampūnu  

Tātad vispirms galvas ādas un matu kopšanai nepieciešams izvēlēties piemērotu šampūnu. "Ja nekādu problēmu ar galvas ādu nav, būtu jāizvēlas saudzīgs šampūns, kas piemērots ikdienas lietošanai (šī norāde jāmeklē uz iepakojuma).

Savukārt runājot par galvas ādas īpašu kopšanu, gadījumos, kad jau piemeklējušas kādas, ar to saistītas problēmas, attīrošais līdzeklis noteikti būtu jāpielāgo nevis matiem, piemēram, krāsotiem, nekrāsotiem, sausiem vai taukainiem, bet gan galvas ādai!

Šos šampūnus iespējams nopirkt aptiekās, un uz to iepakojuma ir norādīts - tie paredzēti sausas vai taukainas galvas ādas (nevis matu!) kopšanai. Tātad šajā gadījumā šampūnu jāizvēlas, atkarībā no galvas ādas stāvokļa un problēmām," skaidro dermatoloģe.

Pareiza mazgāšanas tehnika

1. Mazgāšanas līdzekli ir jāliek nevis sausos, bet mitros matos, tāpēc pirms mazgāšanas, matus nedaudz jāsaslapina.   

2. Noteikti jāpatur prātā tas, ka mati nebūs tīrāki, ja mēs lietosim vairāk šampūna! Tādēļ vispareizāk to ir uzliet uz plaukstas, tad vienmērīgi izdalīt pa abām plaukstām un šādi šampūnu ieklāt matos un uz galvas ādas.

3. Tad apļveida kustībām, it kā masējot galvas ādu, izmazgāt gan matus, gan galvas ādas virsmu.

4. Savukārt pēc tam ļoti būtiski ir matus rūpīgi izskalot, lai neveicinātu galvas ādas sausumu.

Sievietes, kurām mati ir taukaināki vai biezāki, šo mazgāšanas procedūru var atkārtot divreiz!

"Vēl svarīgi atcerēties, ka ieklājot balzāmu, to neliekam uz matu saknēm, bet tikai galos, lai nenoslogotu mata tauku dziedzeri!

Katrs mūsu mats ir saistīts ar tauku dziedzeri, un galvā tie ir aktīvāki un lielāki. Lai tie nenosprostotos, lai uz galvas ādas neveidotos iekaisumi un citas problēmas, tās virsmu attīrām, bet nekādas eļļas vai balzāmus, kas var sataukot galvas ādu un matu saknes, noteikti nelietojam," iesaka Lauma Valeine.