Ražotnes svinīgo atklāšanu pagodinājis arī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš svinīgajā pasākumā atzīmējis, ka ”Latvijas Finieris” ir izcils sociāli orientēts uzņēmums, kas ne tikai ir izveidojis produkcijas ražošanu un realizāciju atbilstoši globālajām prasībām, bet ir arī ļoti aktīvs zinātnes attīstībā, meža kopšanā un attīstībā.

”Tāpēc es esmu pārliecināts, ka šī prakse, savienota ar Igaunijas pieredzi, dos ļoti pozitīvus rezultātus nākotnē [..] Es esmu pārliecināts, ka šis uzņēmums ir ļoti liels ieguldījums Igaunijai un it sevišķi Kohilai, kas nodrošinās ilglaicīgu darbu augstā līmenī ar pietiekami konkurētspējīgu atalgojumu ilgā laikā,” uzrunājot klātesošos, uzsvēris Bērziņš, novēlot uzņēmumam ilgu mūžu un veiksmi, portālu ”Delfi” informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Rūpnīcas darbību nodrošinās 2011.gadā dibinātais kompānijas meitas uzņēmums ”Kohila Vineer”, kas izveidots ar mērķi atjaunot Kohilas pilsētā bērza saplākšņa rūpnīcu, kas bija pārtraukusi darbu 2008.gadā. Rūpnīca ir rekonstruēta atbilstoši jaunākajiem tehnoloģiju standartiem un ražos kvalitatīvu bērza finieri, kas tālākajā apstrādē pārtaps pasaulē konkurētspējīgā produktā – bērza saplāksnī.

Projekta īstenošanā piesaistīts pasaules līderis bērza saplākšņa iekārtu ražošanā – Somijas kompānija ”Raute”. Atjaunotās ražotnes jauda sasniegs 70 000 kubikmetru bērza finiera gadā, un paredzēts izveidot aptuveni 70 darbavietas.

”Latvijas Finierī” norāda, ka no Baltijas koksnes resursu pieejamības viedokļa bērzs ieņem stabilu vietu pirmajā trijniekā. Pateicoties tā unikālajām īpašībām, Baltijas bērzs tiek pārstrādāts finiera un saplākšņa produktos, paverot gandrīz neierobežotas izmantošanas iespējas tehnisko produktu segmentā, kur jāiztur liela slodze, tostarp autobūvē, kuģubūvē, būvniecības aprīkojuma ražošanā u. c.

”Attīstot vienotu izpratni Baltijas meža kompleksā, ieguvēji ir visi – sākot no meža īpašnieka un beidzot ar gatavā produkta piegādātāju. Tikai sabalansēta ieguvumu sadale kopējā ķēdē spēj nodrošināt ilgtspējīgu attīstību visiem meža sektora dalībniekiem,” atzīmējis ”Latvijas Finiera” valdes priekšsēdētājs Uldis Biķis.

Jau ziņots, ka saplākšņa ražotāja "Latvijas Finieris" apgrozījums pērn pārsniedzis iepriekš prognozētos 117 miljonus latu, sasniedzot 118,5 miljonus latu. Tas nozīmē, ka apgrozījums palielinājies par 21,6% salīdzinājumā ar 2010.gadu, kad "Latvijas Finiera" apgrozījums bija 97,49 miljoni latu. Vienlaikus peļņa pieaugusi par 47,15% līdz 9,55 miljoniem latu salīdzinājumā ar pirms gada gūto 6,49 miljonu latu peļņu.

Koncerns pārdod saražoto produkciju vairāk nekā 50 valstīs ar desmit reģionālo produktu attīstības un tirdzniecības uzņēmumu starpniecību ārpus Latvijas - Lielbritānijā, Vācijā, Zviedrijā, Francijā, Itālijā, Spānijā, Nīderlandē, Somijā, ASV un Japānā.

Biznesa žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un "NASDAQ OMX Riga" 2011.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" "Latvijas Finieris" ar uzņēmuma vērtību 95,38 miljoni latu ierindojas 21.vietā.