Foto: F64

Piektdien, 11. oktobrī, noslēdzas izglītības programmas "Iespējamā misija" rīkotā akcija "Iedvesmo mācīties!", kuras ietvaros 30 uzņēmumu vadītāji, ideju līderi, savas jomas profesionāļi, kā arī valsts amatpersonas vadīja vienu mācību stundu.

Šajās stundās piedalījās vairāk nekā 700 skolēni 26 skolās visā Latvijā. Akcijas mērķis bija iedrošināt skolēnus izvirzīt sev augstus mērķus un iedvesmot, kā arī paplašināt jauniešu pieredzes loku, dodot iespēju tikties ar dažādiem savas jomas speciālistiem.

"Iespējamā misija" aicina Latvijas skolotājus izmantot šādu modeli, un pašiem biežāk atvērt klases durvis nozaru profesionāļiem, kas mācību saturu var papildināt ar piemēriem no prakses.

Akcijas dalībnieki, daloties ar savu pieredzi, aicināja skolēnus drosmīgi sapņot, izvirzīt sev augstus mērķus un būt neatlaidīgiem, lai tos īstenotu. Viesi ar savu aizrautību un piemēru demonstrēja, cik liela loma viņu dzīvē un karjerā bijusi izglītībai un vēlmei sasniegt iecerēto, vienlaikus uzsverot, ka katram skolēnam, izvēloties nākotnes profesiju, jāņem vērā savas intereses un stiprās puses. Veiksmīgs var būt tas, kas dara to, kas patīk un kam no sirds tic.

Iedvesmot skolēnus mācīties bija gatavi Valdis Dombrovskis, Vjačeslavs Dombrovskis, Juris Gulbis, Māris Mančinskis, Atis Plakans, Arnis Krauze, Kārlis Auzāns, Andris Lauciņš, Leonarda Ķestere, Raimonds Elbakjans, Jānis Bergs, Eduards Gorbunovs jeb Edavārdi, Armands Leitis, Normunds Bergs, Mārtiņš Pļaviņš, Gatis Rozenfelds, Dins Šmits, Uldis Smilts, Andris Vilks, Pauls Irbiņš, Baiba Sipeniece-Gavare, Ilze Nagla, Andris Keišs, Daniils Ruļovs, Ingrīda Rone, Indriķis Muižnieks, Aldis Kalniņš un Toms Ērenpreiss. Demonstrējot to, ka profesionāļi gatavi viesoties skolā ne tikai šādas akcijas ietvaros, nākamajās nedēļās stundas vadīs arī Ģirts Rungainis un Vjačeslavs Kaščejevs.

Ministru prezidenta vadīto fizikas stundu ikvienam interesentam bija iespēja vērot tiešraidē un vēlāk arī ierakstā. Līdz šim to noskatījušies vairāki tūkstoši portāla "Delfi" lasītāji.

Skolēni savās atsauksmēs atzīst, ka šīs mācību stundas devušās lielu optimisma, enerģijas un iedvesmas lādiņu. Atklātie viesu dzīvesstāsti ļāvuši saskatīt izglītību kā vērtību un izprast neatlaidības nozīmi mērķus sasniegšanā. Daudzi vidusskolēni, pēc stundās dzirdētā, izlēmuši rūpīgāk izvērtēt turpmākās studiju iespējas, jo ne viens vien viesis uzsvēra eksakto un inženierzinātņu jomu priekšrocības nākotnes karjeras izvēlē.

Akcija "Iedvesmo mācīties!" ir tikai viena no izglītības programmas Iespējamā misija iniciatīvām. Lai dotu iespēju katram bērnam Latvijā saņemt kvalitatīvu izglītību, kas attīsta viņa spējas, kā arī motivāciju un prasmes mācīties mūža garumā, Iespējamā misija ik gadu uzņem zinošus un mērķtiecīgus augstskolu absolventus un palīdz viņiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem.

Jau no pirmdienas, 14. oktobra, akcijas rīkotāji aicina jauniešu pieņemt izaicinājumu un kļūt par "Iespējamās misijas" skolotājiem! Šogad īpaši gaidīti pieteikumi no eksakto jomu pārstāvjiem. Informāciju par atlases kritērijiem un elektronisko pieteikšanās anketu pirmdien meklējiet mājas lapā piesakies.iespejamamisija.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!