Šajās dienās Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) telpās norit interesanta izstāde ar nosaukumu "Brokastis Eiropā. Izstādes autori ir akadēmijas pasniedzēji, kuri acīmredzami ir patiešām noguruši no pasniegšanas darba un tāpēc nolēmuši ķerties pie īstas mākslas radīšanas.

Apmeklētājus, kuri ienāk akadēmijas zālē, sagaida pēc visiem etiķetes noteikumiem servēts galds. Taču tas nav vis kāds parastais galds: tas nekas, ka te noliktas ierastās dakšiņas, naži un glāzes, šķīvji katrs ir savādāks. Tāds arī bijis mākslinieku uzdevums - iedvesmojoties no saviem Eiropas ceļojumiem, censties tos pasniegt, atspoguļojot uz šķīvju virsmām.

Jāsaka gan, ka fantāzijas lidojums ir patiešām iespaidīgs. Te redzamas gan tīras ģeometriskas līnijas, arī abastrakcija, un arī diezgan reālistiski zīmējumi. Ir arī tādi, kas, protams, neko nav zīmējuši, bet uz šķīvja uzlikuši šprotmaizīti, taču citi, gluži pretēji, tik bagātīgi apgleznojuši šķīvi, ka, šķiet, ka te strādāts pat ar īpašiem piederumiem.

Pēdējo notikumu gaismāmanu uzmanību piesaistīja viens no šiem šķīvjiem-eksponātiem, uz kura attēlots zaķis ar apsēju ASV karoga krāsās un lācis ar apsēju Krievijas karoga krāsās. Abi dzīvnieki sadala Eiropas karti. Zaķim-ASV kā cienasts tiek Rietumeiropa, savukārt lācim-Krievijai - Austrumeiropa, kur, protams, ietilpst arī Latvija. Nesitiet māksliniekus - viņi redz pasauli šādi.

Neskaitot šķīvjus, varēja arī iepazīties ar interesantu fotogrāfiju kolekciju, kuras LMA pasniedzēji radījuši savu ceļojumu laikā Eiropas valstīs.

Sūtiet arī savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti 30 eiro vērtībā "Lage" restorānu - "Gan bei", "Thali" - apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!