Šosestdien un svētdien, 10. un 11.maijā, stadionā "Daugava" Liepājā noritēs vieglatlētikas sacensību "LVS kauss" 2.posms, kas tiek organizēts vienlaikus ar tradicionālajām starptautiskajām vieglatlētikas sacensībām "Liepājas kausi 2014". Sacensības solās būt vēl sīvāka konkurence sportistiem, savukārt aizraujošāks notikums vērotājiem.

Abas dienas sacensības sāksies plkst. 11.00. Sacensības, kā teic rīkotāju pārstāvis Kaspars Jēkabsons, solās būt tiešām spraigas, un sportistiem būs vajadzīgs līdzjutēju uzmundrinājums un atbalsts.
Intriģējošākās cīņas gaidāmas jau sestdien, 10.maijā. Sacensību programma sāksies ar šķēpmešanu un par labākā titulu sacentīsies Latvijas rekordists un Olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs Vadims Vasiļevskis, kā arī perspektīvais Rolands Štrobinders.

Savukārt 100 metru un tāllēkšanas disciplīnās startēs LVS kausa 1.posma un Latvijas ziemas čempionāta 2014 divkārtējs uzvarētājs Elvijs Misāns. 10000 metru distancē startēs Latvijas labākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka. Viņa raudzīs sasniegt nepieciešamo rezultātu, lai augustā piedalītos Cīrihē notiekošajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā.

Savukārt 1500 metru distancē atgriezīsies liepājniece Poļina Jeļizarova, kura nule atguvusies pēc traumas. Savu dalību sacensībās apstiprinājuši arī ārvalstu sportisti no Krievijas un Lietuvas.

"LVS kausa" ieskaitē ar balvām no atbalstītājiem "Nike" un "SiS" apbalvos katras disciplīnas pirmo trīs vietu ieguvējus sieviešu, vīriešu un meiteņu, zēnu konkurencē. "Liepājas kausi 2014" ieskaitē pirmo vietu ieguvējus apbalvos ar kausu un diplomu, otro un trešo vietu ieguvējus - ar diplomu un sponsoru balvām. Uzvarētāji vīriešu un sieviešu konkurencē stafetes skrējienos, 400m/b un tāllēkšanas disciplīnās iegūs 100 eiro naudas balvu. Sportists ar visaugstvērtīgāko rezultātu tiks apbalvots ar speciālbalvu 100 eiro apmērā.

Īpašs pārsteigums sagādāts arī sacensību apmeklētājiem. Sacensību laikā, sestdien, 10.maijā, no plkst. 12.00 līdz 14.00 stadiona "Daugava" teritorijā sacensību līdzjutēji un ikviens interesents ar uzstādītas elektroniskās mērierīces palīdzību varēs pārbaudīt savus spēkus 30 metru sprinta distancē.
Īpaši savus spēkus izmēģināt tiek aicināti bērni, kas par distances veikšanu tiks pie pārsteiguma balvas no Haribo, kā arī labākie savās vecuma grupās (no četriem līdz 12 gadiem) tiks apbalvoti ar balvām no veikalu tīkla "Sportland".

Sacensības organizē biedrība "Baltic Events" un Liepājas sporta pārvalde sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas Savienību un Liepājas sporta spēļu skolu. Vairāk informācijas par pasākuma norisi Liepājā, sacensību programma, kā arī sacensību aktualitātēm ikviens interesents var sekot mājas lapā www.lvskauss.lv vai https://www.facebook.com/vieglatletika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!