Foto: Publicitātes foto

16. oktobrī plkst. 19 Mūzikas namā "Daile", Latvijas Radio bigbends kopā ar komponistu un mūziķi Matsu Holmkvistu sniegs vēl nebijušu koncertu, atskaņojot oriģinālu programmu – "Bigbenda minimālisms".

Sadarbībā ar koncerta rīkotājiem portāls "Delfi" piedāvāja piedalīties konkursā, pareizi atbildēt uz jautājumiem un laimēt ielūgumus uz koncertu.

Konkursa uzvarētājs: Linda (e-pasts: littleg....@inbox.lv)

Ar konkursa uzvarētājiem par balvu saņemšanu sazināsies VSIA "Latvijas koncerti" pārstāvji.

Pareizās atbildes:

1. Kā sauc diriģenta Mats Holmquist vadīto starptautisko un zvaigžņoto Ķīnas bigbendu?

JZ All Star Big Band;

2. Kādam slavenam amerikāņu džeza pianistam, 22 "Grammy" balvu ieguvējam, Mats Holmquist ir veltījis vienu no CD ierakstiem, veidojot tam arī aranžijas?

Chick Corea;

3. Kuru valsti Mats Holmquist, viens no bigbendu skolas pamatlicējiem, sauc par savām mājām?

Zviedriju.

4. Kuru dibināšanas gada dienu Latvijas Radio bigbends svinēs 2016. gadā?

50.

Koncerta programma tiks ierakstīta arī albumā.

Latvijas Radio bigbenda muzikālais direktors, diriģents un mūziķis Kārlis Vanags stāsta: "Matsa Holmkvista mūzikai netrūkst skandināviskā melodisma – tā apvieno gan mūsdienīgo, gan arī klasisko mūziku. Šo praksi jau senāk aizsāka Djūks Ellingtons (Duke Ellington) ar savu orķestri. Latvijas Radio bigbendam ir prieks šo programmu parādīt arī Rīgā.

Tā jau daļēji ir izskanējusi koncertos visā pasaulē un uzņemta ar lieliskām atsauksmēm. Uzskatu, ka Latvijas Radio bigbends viennozīmīgi ir ieguvēji, sadarbojoties ar šo skandināvu bigbenda skolas pamatlicēju – mākslinieku, kuru par draugu sauc tādas džeza leģendas kā saksofonisti Deivs Lībmans (Dave Liebman) un Diks Outs (Dick Oatts)."

Holmkvista radītā mūzika ir jauns veids kā iedzīvināt klasiskās bigbendu mūzikas tradīcijas, vairāk pievēršoties laikmetīgajai mūzikai, radot jaunu, eklektisku skanējumu, taču tai pat laikā nepazaudējot tās melodiju, vēsta koncerta rīkotāji.

Holmkvista mūzikas kompaktdissk "A Tribute to Chick Corea" saņēma četru ar pusi zvaigžņu vērtējumu no piecām iespējamajām no vadošā mūzikas medija un datubāzes "allmusic.com", padarot viņu par vienu no desmit zviedru džeza mūziķiem, kurš saņēmis šo augsto vērtējumu. Veidojis aranžējumus leģendāra saksofonista Deiva Lībmana bigbenda projektam un kompaktdiskam "A Tribute To Wayne Shorter".

Projektā "Tribute to Herbie Hancock" viņš sadarbojies ar saksofonistu Diku Outsu. Komponē un veido aranžējumus savam pasaulē zināmajam bigbendam – "Mats Holmquist Stora Stygga – Big Bad Band", kā arī Šanhajas zvaigžņotajam un starptautiskajam "JZ All star Big Band" sastāvam. 2005. gada tika ieviesta viņa sastādītā specializētā bigbenda mācību programma vidusskolām, kas Zviedrijā tāda ir vienīgā.

Biļetes nopērkamas "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!