Foto: Shutterstock

Tuvojas vieni no gada krāšņākajiem svētkiem – Ziemassvētki –, tos gaidot tiek rotātas ne tikai eglītes un mājas, bet pat pilsētu ielas. Viens no veidiem, kā mājās uzburt Ziemassvētku noskaņu, ir adventes vainaga veidošana, tādēļ "Delfi Aculiecinieks" aicina lasītājus iemūžināt pašu gatavotos vainagus, un fotogrāfijas iesūtīt portāla redakcijai.

Mūžzaļo egļu zaru vainaga aplis simbolizē vienotību un mūžību, kas mūs sagaida. Adventes sveces simbolizē Kristus gaismu, kuru kristieši gaida līdz ar Jēzus ierašanos pasaulē. Ar katru svētdienu vainags paliek gaišāks, atgādinot, ka Kristus tuvojas. Adventes vainagā liekam četras sveces, bet nereti vainaga centrā tiek likta vēl piektā svece - tā parasti ir lielāka par pārējām un baltā krāsā. Šo sveci aizdedzināsim Ziemassvētkos, un tā simbolizē jaundzimušo Kristu.

Materiālu iesūti, izmantojot pievienošanas pogu zem raksta, vai arī sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv ar norādi "Adventes vainags".

Labāko reportāžu autori cīnīsies par "Delfi Aculiecinieka" balvu - "Galactico" dāvanu karti 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Rīgā – "Alfa", "Origo", "Galerija "Centrs"", "Mols" un "Dole".

Gaidīsim reportāžas līdz 23. decembra pusnaktij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!