Foto: AP/Scanpix
Ņujorkas "Knicks" jaunā zvaigzne Kristaps Porziņģis ir tik unikāla parādība kā mītiskais vienradzis, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2014. gada vērtīgākais spēlētājs un 2008. gada labākais debitants Kevins Durants.

Durants un viņa pārstāvētā vienība Oklahomas "Thunder" otrdien Ņujorkā tiksies ar "Knicks", un daudzi žurnālisti pirms mača vēlējās uzzināt NBA superzvaigznes viedokli par jauno latvieti, un Duranta atbildes pārsteigušas medijus, vēsta "The Washington Post".

Kevin Durant is high on Kristaps Porzingis. Calls him/his skill set a "unicorn" in the NBA. pic.twitter.com/g0VZ7F8MeY
— Anthony Slater (@anthonyVslater) January 25, 2016


"Protams, ka viņš pārsteidz. Bez jautājumiem. Visvairāk šosezon. Kad viņi veica izvēli NBA draftā es uzreiz aizrakstīju īsziņu [Ņujorkas "Knicks" trenerim un bijušajam "Thunder" komandas biedram Derikam Fišeram], ka man patīk šī izvēle. Daudzi viņam neticēja, bet viņš var spēlēt. Es to redzēju, to visi tagad ir redzējuši. Viņš ir ļoti prasmīgs," pēc treniņa Ņujorkā teica Durants.

"Man liekas, ka esam pārstājuši šajā līgā baudīt tik prasmīgu basketbolistu sniegumu. Jā, līgā ir tik daudz atlētisku basketbolistu, lielu un stipru, bet viņš ir ļoti meistarīgs. Viņš var iemest [no distances], viņš var pareizi nospēlēt, viņš var aizsargāties. Viņš ir garais spēlētājs, bet var izmest tālu trīspunktnieku. Tā ir reta parādība. Un vēl metienu bloķēšana… Šajā līgā tas nozīmē būt kā vienradzim," daiļrunīgs bija Durants. "Visu cieņu, ko viņš spēj. Būt Ņujorkā nozīmē būt "zem mikroskopa", bet viņš šajos apstākļos spēj vēl ātri progresēt. Viņš pēc laika būs liels spēks."

Durantam šovasar beidzas līgums ar "Thunder" un viņš var izmantot līgumā noteikto iespēju, kļūt par brīvo aģentu. Jau parādījušās runas, ka Durants varētu pievienoties "Knicks", jo Porziņģa komanda ir viena no retajām, kas finansiāli var atļauties tāda mēroga zvaigzni, kāds ir Durants. Kā norāda NBA apskatnieki, šajā gadījumā "Knicks" dažu sezonu laikā no NBA pastarītes varētu arī kļūt par vienu no vadošajām komandām, kas iesaistītos cīņā par NBA čempionu titulu. Turklāt "Knicks", lai pārvilinātu basketbolistus, ir vēl viens ļoti spēcīgs arguments – kluba prezidents Fils Džeksons, kura kolekcijā ir 13 NBA čempiona gredzeni, uzsver basketbola pazinēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!