Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža četrinieks svētdien Austrijā, Īglsas trasē, sensacionāli kļuva par 2016. gada pasaules čempioniem.

Tā ir pirmā reize Latvijas vēsturē, kad bobsleja ekipāža triumfē pasaules čempionātā.

Pasaules čempionātu Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu sāka ar 19. starta numuru un pirmajā braucienā ieņēma devīto vietu. Pēc otrā brauciena Latvijas labākais četrinieks pakāpās uz septīto vietu, saglabājot labas izredzes uz medaļām.

Svētdien abos braucienos Melbārdis uzrādīja labākos laikus, kas deva zelta medaļas. Pēc trešā brauciena Melbārdis pakāpās uz otro vietu, bet pēdējā braucienā izrāva uzvaru.

Četru braucienu summā Melbārdis par 0,04 sekundēm apsteidza vācieša Frančesko Frīdriha kvartetu, kas pēc pirmās dienas bija stabilā vadībā un kas tika uzskatīts par neapšaubāmu favorītu. Savukārt bronzu izcīnīja šveicieša Riko Petera ekipāža, kas zaudēja Melbārdim 0,22 sekundes.

Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Vairi Leibomu četru braucienu summā palika desmitajā vietā (+1,30 sekundes), bet Uģis Žaļims ar stūmējiem Raivi Zīrupu, Helviju Lūsi un Intaru Dambi ierindojās 17. vietā (+2,27 sekundes).

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!