Nedēļas nogalē virs Latvijas atmosfēras spiediens vēl pakāpeniski paaugstināsies. Ja sestdien centrālajos un austrumu rajonos gaidāmi nelieli nokrišņi, tad sākot ar svētdienu, tie pakāpeniski mitēsies, un starp mākoņiem biežāk uzspīdēs saule, prognozē "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

Debesīm skaidrojoties, nakts laikā gaisa temperatūra pazemināsies no +1...-4 grādiem sestdienas naktī, līdz -5...-10 grādiem pirmdienas naktī, savukārt dienas laikā brīvdienās maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +1...+5 grādu robežās, bet nākamās nedēļas sākumā tā nepaaugstināsies virs -2...+2 grādiem pēc Celsija.

Laika apstākļi mainīsies otrdienas vakarā, kad no dienvidiem Latvijai tuvosies mākoņu un nokrišņu zona, atnesot mērenus nokrišņus vispirms austrumu rajonos, bet trešdien un ceturtdien jau daudzviet Latvijā.

Ar nokrišņu zonu Latvijā ieplūdīs nedaudz siltākas gaisa masas, līdz ar to naktīs gaiss neatdzisīs vairāk kā 0...-4 grādi, bet dienā gaidāmi -1...+4 grādi. Visas nedēļas garumā saglabāsies lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš.

Pašlaik Latvijas rietumu rajonos sniega segas nav, tomēr centrālajos un austrumu rajonos ir no 2..3 cm līča piekrastē līdz 16...17 cm Vidzemes augstienē. Tā kā naktīs saglabāsies negatīvas gaisa temperatūras un nākamās nedēļas otrajā pusē gaidāms sniegs, sniega sega Vidzemē un Latgalē vēl pieaugs, prognozē sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!