Foto: DELFI
Portāls "Delfi" saņēmis Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) "Izcilības balvu 2015" kategorijā "Vizualizācija" par stāstu sēriju "# 10 atmiņas - multimediāls stāsts".

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" īstenotā "Operācija "Bistro "Frics"" saņēmusi "Izcilības balvu 2015" kategorijā "Analītika/pētniecība". Šogad balvu kategorijā "Ziņa/reportāža" saņēma LTV žurnālistes Lindas Slokas veidotā un raidījumā "De facto" pārraidītā sižetu sērija "Krievu oligarhs Magoņa svinībās", bet kategorijā ''Apraksts/portrets" balvu ieguva Latvijas Radio žurnālistes Inas Strazdiņas "Septiņi stāsti".

Kategorijā "Vizualizācija" balvu ieguva Gundegas Gaujas, Kārļa Dambrāna un Ilzes Vanovskas veidotais "# 10 atmiņas - multimediāls stāsts".

Kategorijā "Intervija" apbalvojumu saņēma žurnālista Aivara Ozoliņa žurnālā "Ir" publicētā intervija "Es gāju ar galvu sienā" ar Latvijas rokenrola tēvu Pitu Andersonu, bet kategorijā "Labākais veikums reģionos" par labāko tika atzīti "Neatkarīgajās Tukuma Ziņās" publicētie Agitas Puķītes un Ivonnas Plaudes raksti par Šlokenbekas dzirnavu ezera piesārņojumu. Savukārt bijušās Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekānes Intas Brikšes vārdā nosaukto speciālbalvu saņēma Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:baltica" par veikto Baltijas mediju vides pētījumu.

Kā ziņots, kategorijā "Analītika/pētniecība" par balvu sacentās "Re:Baltica", Ingas Spriņģes, Evitas Puriņas un LTV ziņu dienesta pētījums "Skola kā iespēja", LTV raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" īstenotā "Operācija "Bistro "Frics"", žurnālistes Indras Sprances raksts "Stabilizators" žurnālā ''Ir", Latvijas Radio Ziņu dienesta ierakstu sērija par advokāta Jāņa Dzanuškāna veikto pētījumu Rīgas domei, kā arī Ingas Spriņģes un ''Re:Baltica" pētījums "Kā nopelnīt miljonu no tiem, kam naudas maz".

LŽA žūrija kategorijā "Ziņa/reportāža" šogad bija nominējusi LNT žurnālista Ulda Āboliņa reportāžu sēriju par bēgļiem Vācijā ''Bēgļu krīze: mācība Latvijai'', ''Latvijas Avīzes" žurnālista Toma Ancīša reportāžas par bēgļu dzīvi, Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālistes Lindas Slokas sižetu LTV raidījumā ''De facto" "Krievijas oligarhs Magoņa svinībās", LTV Ziņu dienesta operatora Ivo Ržepicka veikumu, nofilmējot politiķes Solvitas Āboltiņas reakciju Latvijas Pensionāru federācijas rīkotā piketa laikā, Latvijas Radio Ziņu dienesta žurnālistu darbu par 14.novembra rīta programmu ''Labrīt" - pēc Parīzes teroraktiem.

Kategorijā ''Intervija" tika nominēta Aivara Pastalnieka žurnālā ''Klubs" publicētā intervija "Vīra rota", Kristinas Hudenko interviju cikls "Saprast Krieviju" portālā ''Delfi.lv", Gundara Rēdera intervija ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti LTV raidījumā ''1:1", Aivara Ozoliņa žurnālā ''Ir" publicētā intervija "Es gāju ar galvu sienā", kā arī Oļega Ignatjeva LTV7 raidījuma ''Punkti uz i" lielā intervija ar prezidentu Andri Bērziņu.

Kategorijā ''Apraksts/portrets" balvai izvirzīti bija Latvijas Radio žurnālistes Inas Strazdiņas "Septiņi stāsti", LTV raidījums ''Adreses", LTV filma "400 dienas, kas mainīja dzīvi", ko veidoja Sandijs Semjonovs, Otto Ailts un Uģis Kronbergs, TV3 filma "Ievainotie", autori Kristīne Žilde-Krēvica, Viktors Duks, kā arī Henrietes Verhoustinskas LTV veidotais raidījums ''Zaiga Gaile. Personība 100g kultūras".

Kategorijā ''Labākais veikums reģionos" bija nominēts Gaitis Grūtups par "Zemgales Ziņās" publicēto "Jelgavas novadam problēmas ar juridisko pakalpojumu iepirkumu", Agitas Puķītes un Ivonnas Plaudes raksti par Šlokenbekas dzirnavu ezera piesārņojumu ''Neatkarīgajās Tukuma Ziņās", Vija Zariņa, Iveta Grīniņa, Inguna Spuleniece, Daina Tāfelberga un Juris Lipsnis par "Kurzemniekā" publicēto "Traģēdija uz līdzenas vietas", Inese Minova par "Latgales Laikā" publicēto "Ārstu trūkums Latgalē ir kā strutojošs augonis", kā arī Dace Mieriņa par "Talsu Vēstīs" publicēto ''Vecāki "Sprīdīša" vadībai pārmet neinformētību".

Savukārt kategorijā ''Vizualizācija" balvai izvirzīta bija Odita Krenberga ar "Zolitūdes traģēdija: par ko apsūdz?", LTV7 Gada notikumu apskats ''Non-fiction 2015", Gundega Gauja, Kārlis Dambrāns un Ilze Vanovska ar ''# 10 atmiņas - multimediāls stāsts", Krišs Salmanis un Voldemārs Dūdums par ''Ļeņins/CalvinKlein", kā arī Jānis Skruzis un Renārs Tučs no LETA par grafiku "Traģēdija Zolitūdē. Pēc diviem gadiem".

Balvai pieteiktajam darbam bija jābūt sabiedriski nozīmīgam un aktuālam, tādam, kas radījis sabiedrībā rezonansi, ietekmējis procesus, tā veidotājs ievērojis labas žurnālistikas praksi, kā arī darbs atbilst LŽA Ētikas kodeksa principiem.

Pieteikumus vērtēja LŽA žūrija - Anda Rožukalne, Anita Rozentāle, Dace Krejere, Māra Miķelsone un Vikija Valdmane.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, pērn LŽA "Izcilības balvas" tika pasniegtas Ansim Pūpolam un Ģirtam Straustiņam, Indrai Sprancei, Dacei Stirānei, Laurai Vondai, Aijai Kincai, Judītei Čunkai un Anastasijai Djakonovai, Paulam Raudsepam, Uģim Kronbergam, Matīsam Arnicānam un Guntim Bojāram, bet speciālbalva tika piešķirta Oļegam Ignatjevam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!