Foto: AP/Scanpix

Britu rokgrupas "The Rolling Stones" koncerts Kubā atlikts par piecām dienām, lai nesakristu ar ASV prezidenta Baraka Obamas vizīti. Obama svētdien, 21. martā, ieradās Kubā, sākot vēsturisku vizīti abu valstu attiecību uzlabošanai.

Kad grupa uzzināja par Obamas ierašanos, koncerts no svētdienas tika pārcelts uz nākamās nedēļas piektdienu.

"Vienubrīd mums šķita, ka Obama ieradīsies koncertā. Viņš ir mūsu iesildītājs," jokoja grupas turnejas menedžeris Deils Skjersets.

"The Rolling Stones" bezmaksas koncerts Kubā tika pievienots Latīņamerikas turnejas koncertiem. Līdz ar to "The Rolling Stones" būs pirmā starptautiski slavenā rokgrupa, kas uzstāsies Kubā.

"Viņiem patīk būt pirmajiem visās jomās," piebilda Skjersets.

Komunistiskais režīms savulaik bija aizliedzis "The Rolling Stones", "The Beatles" un Elvisa Preslija mūziku.

"The Rolling Stones" ieveduši valstī 61 konteineru ar apmēram 500 tonnām aprīkojuma - skatuves dekorācijām, skaļruņiem, video ekrāniem un tamlīdzīgi.

Koncerta rīkošanā iesaistīti 140 no "The Rolling Stones" puses un vēl vismaz 80 vietējie.

Obama ir ne vien pirmais ASV prezidents, kurš apmeklē Kubu kopš 1959.gada, kad Fidela Kastro partizāni gāza ASV atbalstīto Kubas prezidenta Fulhensio Batistas valdību, bet arī pirmais, kurš apmeklē šo valsti kopš 1928.gadā notikušās toreizējā ASV prezidenta Kelvina Kūlidža vizītes.

"Šī ir vēsturiska vizīte," deklarēja Obama, kurš pirmdien tiksies ar Kubas prezidentu Raulu Kastro, kas 2008.gadā pārņēma valsts vadību no sava slavenā brāļa Fidela.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!