Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu kompānija "Tesla Motors" plāno izstrādāt jaunu elektromobili, kas būs vēl lētāks par šīs markas šobrīd vislētāko spēkratu "Model 3", vēsta izdevums "Auto Express" ar atsauci uz kompānijas vadītāju Īlonu Masku.

"Tuvākajā nākotnē parādīsies vēl lētāki elektromobiļi. Vienkāršoti sakot, "Model 3" tika izstrādāts ar aprēķinu, ka to varēs atļauties katrs otrais cilvēks. Ceturtās paaudzes modelis, kas būs mazāks un vienkāršāks, būs jau pieejams visiem," paziņojis "Tesla Motors" vadītājs.

Masks nav atklājis detalizētāku informāciju par topošo elektromobili, vien norādījis, ka tā izstrāde šobrīd ir vēl agrīnā stadijā. Pēc "Tesla Motors" vadītāja vārdiem, ilgtermiņa perspektīvā autoražotāja mērķis vienmēr bijis radīt plaši pieejamu spēkratu, tomēr kompānijas attīstības sākuma stadijā bija nepieciešami dārgāki modeļi.

"Ja mēs spētu izstrādāt lētu elektromobili jau pašā sākumā, tad būtu tā arī darījuši. Tomēr vienīgais ceļš uz veiksmi mazai kompānijai ar ierobežotiem resursiem ir dārga un samērā ierobežotas sērijas modeļa radīšana, bet pēc tam ķeršanās pie vidējas cenas spēkratu izstrādes. Tagad esam sasnieguši attīstības stadiju, ka varam pārslēgties uz lētākiem un patiešām plašām masām pieejamiem automobiļiem," ārvalstu izdevumam skaidrojis Masks.

Gaidāms, ka nākamais "Tesla" modelis iegūs nosaukumu "Model 4" un tirgū konkurēs ar tādiem elektromobiļiem kā, piemēram, "Renault Zoe". Pēc provizoriskas informācijas, "Tesla Model 4" tiks prezentēts ne ātrāk kā 2018. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!