Foto: Publicitātes foto
Noslēdzies portāla "Delfi" sadarbībā ar VISA "Latvijas Koncerti" rīkotais konkurss par "Rīgas festivālu". Uzvarētājiem būs iespēja doties uz festivāla programmā iekļauto Latvijas Radio bigbenda un Raimonda Paula koncertu 10. jūnijā Rīgas Kongresu namā.

Konkurss norisinājās no 20. līdz 27. maijam, plkst. 12.00, kad tika apkopotas pareizās atbildes un izlozēti divi uzvarētāji, kuri katrs saņems ielūgumu divām personām uz koncertu. Apsveicam!

Konkursa uzvarētāji:

Maija Krastiņa mkrastina@.......lv

Ieva ieva.uluka@.......com

Šajā koncertā Latvijas Radio bigbends kopā ar Maestro ir sagādājuši neparastu programmu "Operu ārijas", kurā klasisko opermūziku iekrāsos džeza klātesamība.
Koncerta programmā skanēs gan itāļu meistaru Džakomo Pučīni, Vinčenco Belīni un Džuzepes Verdi skaistākās melodijas, gan lappuses no Riharda Vāgnera daiļrades un franču opermūzikas – Kamila Sensānsa un Žaka Ofenbaha darbiem. Izskanēs arī Žorža Bizē "Karmenas", čehu romantiķa Antonīna Dvoržāka "Nāras" un Džordža Gēršvina meistardarba "Porgijs un Besa" atskaņojumi.

Biļetes uz šo un citiem "Rīgas festivāla" koncertiem var nopirkt "Biļešu paradīzes" kasēs.

Pareizās atbildes:

1. "Rīgas festivāla" atklāšanas koncertā, kas notiks 27. maijā Latvijas Nacionālajā operā, spēlēs pasaulslavenais Londonas Simfoniskais orķestris sera Antonio Papano vadībā. Orķestris ir ierakstījis ne tikai klasiskās mūzikas albumus, bet arī ieskaņojis mūziku vairākām filmām, tostarp:

"Zvaigžņu kari";

2. Kuru gadu pēc kārtas šogad notiek "Rīgas festivāls"?

6.;

3. 2016. gadā Latvijas Radio bigbends svinēs savu 50. dibināšanas gadadienu. Šo gadu laikā to ir vadījuši vairāki tautā iemīļoti komponisti un mākslinieki. Kurš no šiem kungiem ir bijis Latvijas Radio bigbenda, tolaik saukta par Latvijas PSR televīzijas un radio estrādes orķestri, vadītājs?

Alnis Zaķis

4. "Rīgas festivālā" pirmo reizi Latvijā tiks atskaņota:

Pāvela Karmanova oratorija "5 eņģeļi"

5. Kāda izcila latviešu māksliniece piedalījās projektā "Johana Sebastiana Baha reminora klavierkoncerts" kopā ar britu trombonistu Kallumu O (Callum Au) un Latvijas Radio bigbendu?

akordeoniste Ksenija Sidorova

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!